Iran pristao da mu plaćaju zlatom za naftu

Izvor: Vostok.rs, 29.Feb.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran pristao da mu plaćaju zlatom za naftu

29.02.2012. -

Iran je pristao da uzima zlato kao naknadu za isporuku svoje nafte, izjavio je šef Centralne banke zemlje Mahmud Bahmani. Istovremeno, kako piše izraelski list Haaretz, saznalo se da je Noor Islamic Bank u Dubaiju, pod pritiskom SAD odbila da vrši bilo kakve finansijske operacije sa Iranom.

SAD i EU su uvele finansijske sankcije protiv Irana u januaru 2012. godine. Pod sankcijama se podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << potpuni odustanak od poslovanja sa bankama Islamske republike. Tim povodom trgovina običnim valutama – dolarom i evrom – je za Iran postala nemoguća.

Izvor: Golos Rossii, © Kollaž: «Golos Rossii»

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.