Hamer: SAD žele Srbiju u Evropi, na EU da odluči o status

Izvor: Blic, 14.Feb.2012, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamer: SAD žele Srbiju u Evropi, na EU da odluči o status

Sjedinjene Američke Države žele da Srbija bude bolje integrisana u Evropu, ali je na Evropskoj uniji da odluči da li će Srbija u martu dobiti status kandidata, izjavio je danas Majk Hamer, pomoćnik američke državne sekretarke Hilari Klinton.

Hamer za za Tanjug rekao da je Srbija prošla kroz tešku prošlost i da bi sada njena integracija u Evropu svima bila od koristi.

"Ipak, na Evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uniji je da odluči da li će Srbija dobiti status kandidata u martu", kazao je on.

Američki zvaničnik nije želeo da se izjasni o stavu Amerike u vezi sa planom predsednika Srbije Borisa Tadića u četiri tačke za rešenje pitanja Kosova.

Hamer je danas u Međunarodnom pres centru u Vašingtonu održao brifing za strane dopisnike akreditovane u Vašingtonu, na kome su glavne teme bile situacija u Iranu, Siriji i odnosi SAD i Kine.

Povezane vesti: Mas: Niko iz EU ne traži da Srbija prizna Kosovo ili zatvori škole i bolnice Jeremić: Nema zemalja koje nas ne poštuju Fini: Srbija treba da dobije status kandidata za članstvo u EU Kamsvag: Srbija trebalo da dobije status kandidata u decembru MKG: Dati status Srbiji ako ispuni uslove
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.