Funkcioneri SRS zapalili zastavu EU (FOTO+VIDEO)

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funkcioneri SRS zapalili zastavu EU (FOTO+VIDEO)

Predstavnici Srspke radikalne stranke (SRS) zapalili su danas zastavu EU na protestu pod nazivom "Srbija neće u EU" ispred zgrade Predsedništva Srbije.

Mas: Srbiji još treba vremena do kandidature

Buzek: Kosovo je vaš najveći problem (VIDEO)

Hrvatska potpisala pristupni ugovor sa EU (VIDEO)

Na skupu su bili funkcioneri i poslanici SRS-a, koji su zatražili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da Srbija odmah prekine pregovore o kandidaturi za članstvo u Evropskoj uniji (EU) jer je to, kako su naveli, jedini način da se zaustavi uništavanje države.

Oni su predsedniku Srbije Borisu Tadiću ostavili zastavu Srbije i Ustav Srbije kako bi ga, kako su naveli, podsetili da se zakleo da će učiniti sve da Kosovo ostane u sastavu Srbije.

"Jedino gore što je moglo da nas zadesi od primanja Srbije kao kandidata je ova odluka da se o tome odluči u martu mesecu", rekao je novinarima potpredsednik SRS-a Dragan Todorović.

On je ocenio da će se agonija Srbije nastaviti u naredna tri meseca i da će EU to vreme iskoristiti da natera Srbiju i Borisa Tadića da ispuni sve zahteve EU i SAD, odnosno da Srbija dobrovoljno prizna nezavisno Kosovo.

"SRS pokušava našoj javnosti da stavi do znanja da nemamo šta da tražimo u EU. Pitanje je da li će u martu uopšte postojati EU ali se postavlja i pitanje da li će postojati i Srbija", kazao je Todorović.

Nakon obraćanja novinarima i paljenja zastave EU, nekoliko desetina funkcionera SRS-a su se razišli. Skup je protekao mirno uz jako policijsko obezbedjenje.

(S media/Beta)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.