EU: Takse provokativne i uvredljive, Kosovo odmah da ih povuče

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Nov.2018, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Takse provokativne i uvredljive, Kosovo odmah da ih povuče

BEOGRAD - Vlada Kosova mora odmah da povuče odluke o podizanju taksi na robu iz Srbije i BiH, rekla je portparolka Evropske unije Maja Kocijančič i dodala da su ove mere provokativne i uvredljive.

Kocijančič je rekla da je EU upoznata o današnjim ostavkama gradonačelnika četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je tim povodom navela da je EU od početka bila jasna u stavu da su takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH kršenje CEFTA sporazuma i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Kosova, preneli su beogradski mediji.

"Vlasti na Kosovu moraju odmah da povuku ove mere. Sve akcije, mere i izjave koje su provokativnog i uvredljivog karaktera su duboko uznemirujuće i ne doprinose dijalogu s ciljem normalizacije odnosa", poručila ja Kocijančič.

Ona je naglasila da se sve pritužbe koje strane imaju moraju rešavati dijalogom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.