EU MODELIRALA SITUACIJU NA KOSOVU Moskva se oglasila povodom situacije na severu srpske pokrajine

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2022, 12:11

"EU MODELIRALA SITUACIJU NA KOSOVU" Moskva se oglasila povodom situacije na severu srpske pokrajine

Evropska unija je, u suštini, godinama modelirala trenutnu situaciju na Kosovu, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova.

- Pa, čemu nered. Upravo takvu situaciju EU suštinski modelira godinama - napisala je ona na svom Telegram kanalu, komentarišući reči premijerke Srbije Ane Brnabić da je zemlja na ivici rata zbog tzv kosovskog premijera i nedelovanja EU.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je dan ranije da će rukovodstvo zemlje uputiti zvaničan zahtev komandi misije KFOR-a za raspodelu kontingenta srpske policije i vojske na Kosovu i Metohiji.

Kosovski Srbi podigli su u subotu barikade na putevima na severu pokrajine zbog privođenja od strane albanskih vlasti bivšeg policajca Dejana Pantića. Pantić, koji je zajedno sa kolegama srpskim policajcima iz jedinica MUP-a na severu pokrajine, podneo ostavku u novembru, priveden je u subotu na punktu Jarinje pri ulasku iz centralne Srbije zbog sumnje za "terorizam".

Demonstranti su noću postavili šatore za čuvanje barikada. Policija samoproglašene Republike Kosovo je sa svoje strane blokirala ulazak u pokrajinu za automobile i pešake iz centralne Srbije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zaharova o KiM: Zašto mislite da EU ne radi ništa?

Izvor: B92, 11.Dec.2022

Evropska unija je godinama oblikovala trenutnu situaciju na Kosovu, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova..."Zašto mislite da EU ne radi ništa. Upravo ovakvu situaciju EU je u suštini godinama oblikovala", napisala je ona na svom Telegram kanalu...Ranije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.