Izvor: Blic, 13.Dec.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Džonson ima mandat da izvede Britaniju iz EU, ali ne i ŠKOTSKU”

Škotskoj mora biti dozvoljeno da održi još jedan referendum o svom položaju u Ujedinjenom Kraljevstvu posle ubedljive pobede nacionalista na izborima, izjavila je danas liderka Škotske nacionalne partije (SNP) Nikola Stardžen. Prema anketama sa glasačkih mesta Škotska nacionalna stranka osvojiće 55 poslaničkih mandata od 59 u Škotskoj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

LIDERKA ŠKOTSKE POSLE IZBORA IZJAVILA: Narod je rekao svoje! Vreme da odlučimo o svojoj budućnosti!

Izvor: Kurir, 13.Dec.2019

Liderka Škotske nacionalne partije (SNP) i premijerka Škotske Nikola Stardžon izjavila je da je sada vreme da zemlja odluči o svojoj budućnosti i da će njena administracija sledeće nedelje pokrenuti pravna ovlašćenja za raspisivanje referenduma o nezavisnosti.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.