Dosadan i dosledan

Izvor: TvojPortal.com, 11.Feb.2012, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosadan i dosledan

/press online/ Demokratska stranka Srbije i njen lider Vojislav Koštunica pred majske izbore zauzeli su novi, tačnije stari i dopunjen politički kurs: Srbija treba da bude politički i vojno neutralna u odnosu EU, NATO, SAD, Rusiju i sve druge zemlje
Koštunica je o takvoj politici izdao i knjigu u kojoj objašnjava da to ne znači da je >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Srbija protiv bilo koga, već da ekonomski treba da sarađuje sa svim državama u obostarnom interesu i da mora sama da se razvija.


U zemlji Srbiji u kojoj je politika amaterska rabota i prečica za brzo i lako bogaćenje, mnogo je onih koji su na ovu ideju odgovorili sa podsmehom, ili komentarom: „Ma pusti dosadnog Koštunicu!" Međutim, ukoliko DSS na majskim izborima pređe cenzus, što im na dosadašnjim izborima nije predstavljao problem, lako može da se dogodi da „dosadni Koštunica" sa dosadnim potenciranjem neutralnosti odredi i novu vladajuću koaliciju.
Izborna matematika govori da koalicija okupljena oko SNS neće moći da osvoji dovoljno glasova kako bi Tomislav Nikolić postao premijer. Velimir Ilić, Bogoljub i Milanka Karić i Aleksandar Vulin ipak ne mogu dovoljno glasova doneti Nikoliću kome će biti neophodna podrška upravo DSS. Ali, da bi Nikolić dobio podršku Koštunice morao bi da okrene leđa EU što nije realno da se dogodi. Tako taj „dosadni Koštunica" postaje najveća prepreka dolasku na naprednjaka na vlast.
Opsirnije

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.