Digitalni samit Zapadnog Balkana u Skoplju 18. i 19. aprila

Izvor: Beta, 16.Apr.2018, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalni samit Zapadnog Balkana u Skoplju 18. i 19. aprila

Prvi Digitalni samit Zapadnog Balkana biće održan 18. i 19. aprila u Skoplju, najavilo je danas Veće za regionalnu saradnju, jedan od organizatora skupa.Očekuje se ušešće premijera i ministara zaduženih za digitalnu agendu u zemljama Zapadnog Balkana, učesnika Berlinskog procesa iz Evropske unije, predstavnika Evropske komisije, informatičke industrije i firmi koje se bave informacionim tehnologijama, kao i stručnjaka za tu oblast.Planirane su panel diskusije na temu digitalne povezanosti, integracije ekonomija Zapadnog Balkana u jedinstveno digitalno tržište, poboljšanja kibernetičke sigurnosti, unapredenja digitalnih veština, digitalizacije industrije kao i interaktivne diskusije vlada, akademske zajednice, preduzeća, inovatora, organizacija civilnog društva, omladinskih organizacija.Na izložbi Digital EXPO preduzeća iz digitalne industrije iz regiona i drugih zemalja predstaviće svoje inovativne proizvode i usluge, a imaće priliku i da se povežu sa potencijalnim partnerima iz vladinog i poslovnog sektora.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Digitalni samit Zapadnog Balkana počinje sutra u Skoplju

Izvor: Beta, 17.Apr.2018, 09:24

Prvi Digitalni samit Zapadnog Balkana, koji će biti održan sutra i četvrtak, 18. i 19. aprila u Skoplju, okupiće šefove vlada država iz regiona i ministre zadužene za digitalnu agendu iz regiona i iz država Evropske unije koje učestvuju u Berlinskom procesu.Medju učesnicima na Digitalnom samitu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.