Devenport: Medijski zakoni moraju da se efikasno primenjuju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 01.Feb.2016, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Medijski zakoni moraju da se efikasno primenjuju

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Majkl Devenport ocenio je da je veoma važno da medijski zakoni, koji su usvojeni 2014. godine, budu valjano i efikasno primenjeni

Treba da imamo na umu da je jedan od ključnih ciljeva takvih zakona povlačenje države iz vlasništva (medija), kao i da državno finansiranje bude transparentno. Naravno, i proces privatizacije medija treba da bude sproveden u skladu sa odgovarajućim zakonima. Nadam se da ćemo videti kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << se to događa tokom ove godine„, rekao je Devenport u intervjuu za list Danas.

On je podsetio da je važna preporuka iz godišnjeg izveštaja Evropske komisije da je potrebno osnažiti uslove za valjano izražavanje slobode medija.

Izvor: Beta
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.