Dačić i Tači sa Eštonovom - ipak zajedno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2012, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Tači sa Eštonovom - ipak zajedno

BRISEL -

Zajednički sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem u Briselu je završen petnaestak minuta pre 16,00 sati.

Njihov zajednički sastanak usledio je nakon što je šefica evropske diplomatije imala odvojene susrete - prvo sa Dačićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a zatim i sa Tačijem.

Razgovor je, kako saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora, trajao više od sat vremena.

Glavna tema razgovora bilo je unapređenje dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Premijer Srbije trebalo bi kasnije da se obrati srpskim novinarima.

Iz kancelarije Ketrin Ešton ranije je najavljeno da će posle sastanka biti izdato saopštenje.

Pred odlazak u Brisel, Dačić je poručio da je zvanični Beograd spreman za početak procesa dogovora i političkog dijaloga s Prištinom "ako je potrebno već sutra".

On je rekao i da Srbija ne beži ni od jedne teme ni od jednog sagovornika, niti od razgovora sa bilo kojim predstavnikom prištinske vlasti.

Dežer: Brisel očekuje spremnost obe strane za dijalog

Šef Delegacije EU u Beogradu Vensan Dežer rekao je danas da Evropska unija očekuje jasnu spremnost i Beograda i Prištine da se angažuju u nastavku dijaloga, kako bi se definisali naredni koraci u tom procesu.

"Želimo da dijalog podignemo na politički nivo, da od najviših političkih predstavnika direktno čujemo da su spremni da se angažuju, a posle toga možemo da definišemo naredne korake u procesu", izjavio je Dežer u pauzi međunarodne konferencije "Mediji i ravnopravnost" koja se održava u Beogradu.

Predsednik Narodne skupštine Srbije Nebojša Stefanović je s tim u vezi rekao da je Srbija pokazala ozbiljnu spremnost da nastavi dijalog sa Prištinom.

"Srbija je pokazala da je ozbiljna u nastojanjima da počne da rešava nagomilane probleme, pre svega Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, i da nastavi pregovore", rekao je Stefanović.

Kako je rekao, nastavak dijaloga Beograda i Prištine jeste uslov za dalji napredak Srbije na putu ka EU.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završen sastanak Ešton-Dačić-Tači

Izvor: Mondo, 19.Okt.2012

Zajednički sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem u Briselu je završen petnaestak minuta pre 16 sati...Njihov zajednički sastanak usledio je nakon što je šefica evropske diplomatije imala odvojene susrete...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.