DSS: Nikoliću, obavezao si se na referendum o EU i NATO!

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Nikoliću, obavezao si se na referendum o EU i NATO!

Demokratska stranka Srbije pozvala je u subotu predsednika Srbije da se založi za otvaranje javne rasprave svih političkih i društvenih subjekata o organizovanju referenduma o daljem putu Srbije u EU.

- Nakon referendumske odluke građana u Velikoj Britaniji i sve brojnijih zahteva da referendumi budu raspisani u državama EU, krajnje je vreme za demokratsko izjašnjavanje i građana Srbije - saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je iz ove stranke.

DSS podseća Nikolića na sporazum potpisan 16. maja 2012. godine uoči drugog kruga predsedničkih izbora između njega, kao tadašnjeg predsednika Srpske napredne stranke, i predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice u kojem se Nikolić obavezao da će biti raspisan referendum o ulasku Srbije u EU i NATO.

Ova stranka smatra da je raspisivanje referenduma potrebno i zbog činjenice da će, zbog krize u kojoj se EU nalazi, uslovi za ulazak biti dodatno pooštreni i pritisci na Srbiju pojačani.

- Uslovi za ulazak Srbije u EU su priznavanje takozvane nezavisnosti Kosova, uvođenje sankcija Rusiji, privatizacija najvažnijih resursa, dozvola uvoza GMO proizvoda… Zato je vrlo važno da referendum bude raspisan što pre, a ne na kraju pregovaračkog procesa, jer je sam proces vrlo štetan za državne i srpske nacionalne interese - ocenjuje DSS.

U saopštenju se navodi da ulazak u EU nije stranačko pitanje i da niko nema pravo da u ime građana donosi ovakve odluke koje dalekosežno određuju sudbinu naroda i države.

- Građani treba da se izjasne da li podržavaju nastavak evrointegracija Srbije koji podrazumeva prihvatanje novih uslova i ucena iz EU u situaciji kada je i sam opstanak EU vrlo neizvestan - zaključuje DSS.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.