DSS za srpski Bregzit

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2016, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS za srpski Bregzit

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da je važno što pre raspisati referendum o daljem putu Srbije u Evropsku uniju i pozvala predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se založi za otvaranje javne rasprave u društvu o tome.

"Nakon referendumske odluke građana u Velikoj Britaniji i sve brojnijih zahteva da referendumi budu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << raspisani u državama EU, krajnje je vreme za demokratsko izjašnjavanje i građana Srbije", naveo je DSS u saopštenju.

Kako se ističe, "raspisivanje referenduma potrebno i zbog činjenice da će, zbog krize u kojoj se EU nalazi, uslovi za ulazak biti dodatno pooštreni i pritisci na Srbiju pojačani".

"Ulazak u EU nije stranačko pitanje i niko nema prava da u ime građana donosi ovakve odluke koje dalekosežno određuju sudbinu naroda i države", dodao je DSS.

Ta starnka smatra i da "građani treba da se izjasne da li podržavaju nastavak evrointegracija Srbije koji podrazumeva prihvatanje novih uslova i ucena iz EU u situaciji kada je i sam opstanak EU vrlo neizvestan.

U saopštenju se Nikolić podseća na sporazum koji je potpisao 16. maja 2012. uoči drugog kruga predsedničkih izbora s tadašnjim predsednikom predsednika DSS-a Vojislava Koštunice, po kome se "Nikolić obavezao da će biti raspisan referendum o ulasku Srbije u EU i NATO".

"Uslovi za ulazak Srbije u EU su priznavanje takozvane nezavisnosti Kosova, uvođenje sankcija Rusiji, privatizacija najvažnijih resursa, dozvola uvoza GMO proizvoda... i važno je da referendum bude raspisan što pre", zaključuje DSS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.