DSS: Predsednik Srbije da se založi za referendum o EU

Izvor: Blic, 25.Jun.2016, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Predsednik Srbije da se založi za referendum o EU

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas predsednika Srbije da se založi za otvaranje javne rasprave svih političkih i društvenih subjekata na temu organizovanja referenduma o daljem putu Srbije u EU.

Nakon referendumske odluke građana u Velikoj Britaniji i sve brojnijih zahteva da referendumi budu raspisani u državama EU, krajnje je vreme za demokratsko izjašnjavanje i građana Srbije, saopštila je DS S.

Ta stranka podseća predsednika Srbije Tomislava Nikolića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na sporazum potpisan 16. maja 2012. godine uoči drugog kruga predsedničkih izbora između njega, kao tadašnjeg predsednika Srpske napredne stranke, i predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice "u kom se Nikolić obavezao da će biti raspisan referendum o ulasku Srbije u EU i NATO".

"Ulazak u Evropsku uniju nije stranačko pitanje i niko nema prava da u ime građana donosi ovakve odluke koje dalekosežno određuju sudbinu naroda i države. Građani treba da se izjasne da li podržavaju nastavak evrointegracija Srbije koji podrazumeva prihvatanje novih uslova i ucena iz Evropske unije u situaciji kada je i sam opstanak EU vrlo neizvestan", navodi se u saopštenju DS S.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DSS: Predsednik da se založi za referendum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2016

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas predsednika Srbije da se založi za otvaranje javne rasprave svih političkih i društvenih subjekata na temu organizovanja referenduma o daljem putu Srbije u EU...Nakon referendumske odluke građana u Velikoj Britaniji i sve brojnijih zahteva da referendumi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.