DJB: Sporazum sa Fronteksom krši Ustav

Izvor: RTS, 21.Sep.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Sporazum sa Fronteksom krši Ustav

Pokret Dosta je bilo ocenio je da je Vlada Srbije potpisivanjem sporazuma sa Evropskom unijom o kontroli migranata urušila suverenitet države i po ko zna koji put prekršila Ustav.
Vlada je potpisala sporazum sa EU o kontroli migranata koju će u Srbiji sprovoditi Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << agencija za graničnu i obalsku stražu Fronteks, čime je dozvolila strancima da kontrolišu kretanje lica na teritoriji Srbije, navodi DJB.
Ovaj pokret traži od Vlade da "pod hitno obavesti javnost kakva će biti ovlašćenja pripadnika Fronteksa kad je reč o kontroli migranata u Srbiji i na koji period je oročena ta saradnja".
"Da li je istina da će jedinice Fronteksa biti opremljene oružjem i imati pravo da na teritoriji Srbije kontrolišu dokumenta migranata i odlučuju o njihovom daljem kretanju i boravku na teritoriji Srbije", upitao je DJB.
Pokret navodi da migrantima svakako treba pomoći, ali ne na takav način, tajnim sporazumima o čijem sadržaju građani Srbije ništa ne znaju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DSS: Potpisivanjem sporazuma sa Fronteksom ugrožen suverenitet Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Sep.2018, 10:32

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Zoran Sandić je ocenio da potpisivanje Sporazuma o kontroli granica sa evropskom Agencijom za graničnu i obalsku stražu (Fronteks) direktno ugrožava suverenitet zemlje...Po njegovim rečima, dovođenje stranih državljana koji će kontrolisati granice Srbije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.