DSS: Potpisivanjem sporazuma sa Fronteksom ugrožen suverenitet Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Sep.2018, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Potpisivanjem sporazuma sa Fronteksom ugrožen suverenitet Srbije

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Zoran Sandić je ocenio da potpisivanje Sporazuma o kontroli granica sa evropskom Agencijom za graničnu i obalsku stražu (Fronteks) direktno ugrožava suverenitet zemlje.

Po njegovim rečima, dovođenje stranih državljana koji će kontrolisati granice Srbije znači da je "vlast još jednom pokazala da slepo služi interesima EU, a pri tom nije mislila na interese svoje države".

U saopštenju se navodi da se izjavama čelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Fronteksa da će štititi "spoljne granice EU" Srbija dovodi u opasnost da postane mesto gde će biti stacioniran "ogroman broj migranata", čime bi bila ugrožena bezbednost zemlje i građana.

"Sporazum sa Fronteksom, između ostalih, odbili su da potpišu, uz obrazloženje da ne žele da ugroze suverenitet svojih država, Hrvatska i Mađarska, pa se postavlja pitanje čijim interesima služi vlast u Srbiji, srpskim ili interesima pojedinih država EU", naveo je Sandić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DSS: Sporazum sa Fronteksom ugrožava suverenitet države

Izvor: Danas, 22.Sep.2018

Potpisivanjem sporazuma o kontroli granica sa evropskom Agencijom za graničnu i obalsku stražu - Fronteks, vlast u Srbiji je još jednom pokazala da slepo služi interesima EU, izjavio je potpredsednik Demokratske stranke Srbije Zoran Sandić . Članak DSS: Sporazum sa Fronteksom ugrožava suverenitet...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.