Čolaku: Sporazum Srbije i Kosova - sledeća spoljnopolitička pobeda EU

Izvor: EurActiv Srbija, 30.Avg.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čolaku: Sporazum Srbije i Kosova - sledeća spoljnopolitička pobeda EU

Postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa izmedju Beograda i Prištine od ključnog je značaja ne samo za dve strane, već i za EU, iako vreme polako ističe, ocenio je Bekim Čolaku, šef kabineta kosovskog predsednika Hašima Tačija. Prema njegovim rečima, pregovori su se "razvukli" na dve Evropske komisije i sposobnost da se sporazum isporuči neće biti samo mera težine EU na Zapadnom Balkanu, već i dokaz rastuće relevantnosti i uticaja Unije kao globalnog igrača.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čolaku: Sporazum Srbije i Kosova - sledeća spoljnopolitička pobeda EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2018

Postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine od ključnog je značaja ne samo za dve strane, već i za EU, iako vreme polako ističe, ocenio je danas Bekim Čolaku, šef kabineta kosovskog predsednika Hašima Tačija...Pregovori su se "razvukli" na dve Evropske komisije i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.