Cene lekova na recept niže za šest odsto

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene lekova na recept niže za šest odsto

BEOGRAD - Vlada Srbije je na današnjoj sednici izmenila kriterijume za formiranje cena lekova koji se izdaju na recept, te će cene lekova u proseku biti niže za šest odsto u skladu sa kretanjima kursa dinara.

Kancelarija za medije je saopštila i da je Vlada donela i odluku o najvišim cenama lekova.

Pored toga, na sednici je osnovano i Koordinaciono telo za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čijem čelu je predsednik Vlade Mirko Cvetković.

Vlada je danas donela uredbe o zakonskim mernim jedinicama i načinu njihove upotrebe i o utvrđivanju srednjoročnog programa radova na osnivanju i održavanju nacionalne infrastrukture geoprostornih podataka do kraja 2015. godine.

Vlada je donela i Uredbu o proglašenju specijalnog rezervata prirode "Koviljsko-petrovaradinski rit".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.