Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bruxelles: Usaglašena kontrola vanjskih granica EU

Ministri unutrašnjih poslova Evropske unije su danas u Bruxellesu stanovili da su, u sklopu bitke protiv terorizma, već počeli ili će brzo stupiti na snagu sistematska i medju članicama EU usaglašena kontrola vanjskih granica Unije, uz provjere preko sistema Schengen podataka državljana EU i drugih zemalja, kao i mjere za suzbijanje šverca oružja posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sa Zapadnog Balkana.

To je u pauzi zasjedanja saopćio francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve koji je naglasio da je vlada u Parizu, imajući u vidu nedavne stravične terorističke napade, zadovoljna odlučnošću partnera u EU.

Cazeneuve  je podvukao da je usvojena i ključna mjera uzimanja i razmjene podatakao identitetu avionskih putnika na letovima u i iz Unije, kao i medju državama EU.

Evropska komisija je danas potvrdila da je Grčka zatražila i dobila pomoć EU za zaštitu vanjskih granica Unije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ministri EU :Krenula oštra kontrola spoljnih granica, rampa za šverc oružja s Balkana

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2015

Ministri unutrašnjih poslova Evropske unije su danas u Briselu ustanovili da su, u sklopu bitke protiv terorizma, već počeli ili će brzo stupiti na snagu sistematska i medju članicama EU usaglašena kontrola spoljnih granica Unije, uz provere preko sistema Šengen podataka državljana EU i drugih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.