Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri EU :Krenula oštra kontrola spoljnih granica, rampa za šverc oružja s Balkana

Ministri unutrašnjih poslova Evropske unije su danas u Briselu ustanovili da su, u sklopu bitke protiv terorizma, već počeli ili će brzo stupiti na snagu sistematska i medju članicama EU usaglašena kontrola spoljnih granica Unije, uz provere preko sistema Šengen podataka državljana EU i drugih zemalja, kao i mere za suzbijanje šverca oružja posebno sa Zapadnog Balkana.

To je u pauzi zasedanja saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev koji je naglasio da je vlada u Parizu, imajući u vidu nedavne stravične terorističke napade, zadovoljna odlučnošću partnera u EU.

Kaznev je podvukao da je usvojena i ključna mera uzimanja i razmene podataka(PNR) o identitetu avionskih putnika na letovima u i iz Unije, kao i medju državama EU.

Jer je to, stavio je do znanja francuski ministar, "od ključne važnosti da se na spoljnim granicama EU otkriju džihadistički teroristi pre nego što krenu u akciju".

U saopštenju ministarskog zasedanja je takodje navedeno da će podaci PNR o avionskim putnicima na prostoru EU biti tajni šest meseci, a čuvani uz stroge propise o pristupu četiri i po godine.

Evropska komisija je danas potvrdila da je Grčka zatražila i dobila pomoć EU za zaštitu spoljnih granica Unije.

Kaznev je podvukao da je Francuska "u totalnom ratu protiv terorizma" i zato se moraju preduzeti sve raspoložive mere ; da se poraze ekstremisti koji su napali Francusku i EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri EU: Rampa za šverc oružja sa Zapadnog Balkana

Izvor: RTS, 04.Dec.2015

Ministri unutrašnjih poslova Evropske unije dogovorili su se da ojačaju kontrolu na spoljnim granicama Unije, a u sklopu te odluke su i mere za suzbijanje šverca oružja posebno sa Zapadnog Balkana. Dogovoreno i uvođenje zajedničkog evropskog registra putnika u avio-saobraćaju izvan i unutar...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.