Brnabić: Postoji razočaranje, cilj otvaranje dva klastera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021, 18:21

Brnabić: Postoji razočaranje, cilj otvaranje dva klastera

Presednica Vlade Ana Brnabić kazala je danas da je istina da postoji dosta razočaranja i frustracija oko otvaranja klastera u pregovorima sa EU, ali da Srbija nastavlja reforme, u interesu svojih građana, i da nam je cilj da do kraja godine otvorimo dva klastera.

Podsetila je da je u utorak na međuvaldinoj konfereciji u Luksemburgu potvrđeno otvaranje prvog klastera i ocenila da je Srbija ostvarila sve preduslove za otvaranje klastera 3 i 4.

"Od mnogih zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU smo čuli da, ako nastavimo reforme na ovaj način u oblasti vladavine prava, ne postoji nijedan razlog da se do kraja godine, a u vreme slovenačkog predsedavanja, ne otvore jedan ili oba klastera, a to je nas cilj u ovom trenutku", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije.

"Radiću na tome da do kraja godine otvorimo još dva klastera, a ako ne bude tako, jer sve je moguće, neće mi biti žao što smo radili, zato što znam da će naša javna uprava biti efikasnija, da ćemo pružati bolje usluge građanima, da ćemo imati efikasnije sudstvo, da će građani brže stići do pravde, da ćemo imati više investicija", rekla je Brnabić .

Predsednica vlade je kazala da će prioritet u narednom periodu biti vladavina prava.

Važno mi je da nastavimo reforme. Nijednu reformu koju smo sproveli na našem EU putu, nismo sproveli jer je to bio zahtev i ultimatum EU, već zato što je svaka reforma dobra za naše građane i za našu zemlju i vodi nas ka EU, rekla je Brnabić.

Te reforme su, kako je naglasila, dobre za nas i nikada nećemo imati kompromis, nećemo prihvatiti politiku ili - ili, koja nam se nikada nije svidela.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Postoji razočaranje, cilj otvaranje dva klastera

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2021

BEOGRAD - Presjednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je danas da je istina da postoji dosta razočaranja i frustracija oko otvaranja klastera u pregovorima sa EU, ali da Srbija nastavlja reforme, u interesu svojih građana, i da nam je cilj da do kraja godine otvorimo dva klastera.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.