Borelj najavio hitan sastanak u Briselu: Pozivam Beograd i Prištinu

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 18:03

Borelj najavio hitan sastanak u Briselu: Pozivam Beograd i Prištinu

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj najavio je da će pozvati tzv. Kosovo i Srbiju na hitan sastanak sledeće nedelje u Briselu.

"Znate da je tamo bio incident povodom hapšenja tri policajca sa tzv. Kosova i pokušavamo da razumemo šta se tačno dogodilo. U bliskom smo kontaktu sa komandantom Kfora i obe strane kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bismo videli šta se zaista dogodilo što je dovelo do ovog hapšenja", rekao je on, prenosi AP.

Borelj je najavio da će u međuvremenu pozvati dve zemlje na sastanak.

"U međuvremenu, moramo da pozovemo na smirenost na terenu i da vidimo da se situacija svakim danom pogoršava, mi smo u režimu upravljanja krizom. Pozvaću obe strane, tzv. Kosovo i Srbiju, na sastanak za upravljanje krizama ovde u Briselu sledeće nedelje", izjavio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I BORELJ POTVRDIO - REČ JE O HAPŠENJU, A NE KIDNAPOVANJU ALBANACA: Vučić i Kurti sledeće nedelje u Briselu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj najavio je da će pozvati lažnu državu i Srbiju na hitan sastanak sledeće nedelje u Briselu...- Znate da je tamo bio incident povodom hapšenja tri policajca sa tzv. Kosova i pokušavamo da razumemo šta se tačno dogodilo. U bliskom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.