I BORELJ POTVRDIO - REČ JE O HAPŠENJU, A NE KIDNAPOVANJU ALBANACA: Vučić i Kurti sledeće nedelje u Briselu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 18:23

I BORELJ POTVRDIO - REČ JE O HAPŠENJU, A NE KIDNAPOVANJU ALBANACA: Vučić i Kurti sledeće nedelje u Briselu

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj najavio je da će pozvati lažnu državu i Srbiju na hitan sastanak sledeće nedelje u Briselu.

- Znate da je tamo bio incident povodom hapšenja tri policajca sa tzv. Kosova i pokušavamo da razumemo šta se tačno dogodilo. U bliskom smo kontaktu sa komandantom Kfora i obe strane kako bismo videli šta se zaista dogodilo što je dovelo do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovog hapšenja - rekao je on novinarima pre početka sastanka ministara unutrašnjih poslova EU sa NATO, prenosi AP.

Borelj je najavio da će u međuvremenu pozvati dve zemlje na sastanak.

- U međuvremenu, moramo da pozovemo na smirenost na terenu i da vidimo da se situacija svakim danom pogoršava, mi smo u režimu upravljanja krizom. Pozvaću obe strane, tzv. Kosovo i Srbiju, na sastanak za upravljanje krizama ovde u Briselu sledeće nedelje - izjavio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj negirao Kurtijeve laži: Bilo je to hapšenje, a ne otmica

Izvor: 24sedam.rs, 15.Jun.2023

Borelj je najavio da će u međuvremenu pozvati Srbiju i tzv. Kosovo na sastanak

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.