Berlin i Evropska komisija o solidarnom porezu

Izvor: Capital.ba, 10.Okt.2015, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin i Evropska komisija o solidarnom porezu

BERLIN, Njemačka Vlada i Evropska komisija pregovaraju o uvođenju evropskog solidarnog poreza kojim će biti refundirani troškovi nastali usljed ogromnog priliva tražilaca azila, piše danas list „Zidojče cajtung“. List navodi da bi taj novac mogao da bude prikupljen putem povećanja poreza na gorivo ili povećanje poreza na dodatnu vrijednost /PDV/. Ova sredstva bi bila korišćena za pomoć članicama EU kao što su Italija, Španija, Grčka i Bugarska za osiguranje njihovih granica, ali i za poboljšanje životnih uslova u zemljama porijekla tražilaca azila kako bi ih motivisali da ne emigriraju. List navodi da se o veličini tog poreza još pregovara.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Grčka

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njemačka i Europska komisija razgovaraju o porezu solidarnosti zbog izbjeglica

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Okt.2015

BERLIN - Njemačka vlada i Europska komisija razgovaraju o uvođenju jedne vrste poreza europske solidarnosti koji bi pomogao pokriti troškove rekordnog priljeva tražitelja azila, izvijestile su u subotu njemačke novine...Taj novac mogao bi se prikupiti kroz rast poreza na naftu ili povećanjem PDV-a,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.