Đurić: Grad Novi Sad mora da učestvuje u reintegraciji pojedinaca u društvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2024, 15:51

Đurić: Grad Novi Sad mora da učestvuje u reintegraciji pojedinaca u društvo

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno sa profesorkom Vesnom Turkulov posetio je danas centar za psiho-socijalnu rehabilitaciju i resocijalizaciju od bolesti zavisnosti "Zemlja živih" na Čeneju i tom prilikom rekao da grad mora da pomogne štićenicima prilikom reintegracije u društvo.
Đurić je dodao i da pored ove muške jedinice koja broji 25 štićenika funkcionišu još tri - u Krčedinu, Vilovu i Rajkovcu.
"Ono što moramo raditi u budućnosti je da menjamo gradsku odluku koja reguliše volonterski rad koji je plaćen da ipak štićenici koji izađu odavde mogu i da se uključe negde i da rade i da budu plaćeni za to. Ipak je to njima druga šansa u životu", rekao je Đurić.
Prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

GRADONAČELNIK MILAN ĐURIĆ I PROF. VESNA TURKULOV SA ŠTIĆENICIMA ZEMLJE ŽIVIH NA ČENEJU Neophodna druga šansa integracija u društvo

Izvor: Kurir, 06.Maj.2024

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i profesorka Vesna Turkulov sa štićenicima "Zemlje živih" na Čeneju, njihova poruka jasna-

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.