Aleksis najveći protivnik EU: Vreme je za evropsku nadu!

Izvor: Kurir, 22.Dec.2013, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksis najveći protivnik EU: Vreme je za evropsku nadu!

Zapadni mediji su mu dodelili titulu najvećeg protivnika Evropske unije, dok je njegov zvanični stav da se samo zalaže za pravedniju raspodelu ekonomskih resursa između severne i južne Evrope

ATINA - Opozicija.

Predsednik grčke opozicione stranke Siriza Aleksis Cipras izabran je u Madridu za kandidata za mesto predsednika Evropske komisije sa 84,1 odsto glasova. Zapadni mediji su mu dodelili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << titulu najvećeg protivnika Evropske unije, dok je njegov zvanični stav da se samo zalaže za pravedniju raspodelu ekonomskih resursa između severne i južne Evrope. Aleksis je naglasio da je vreme borbe za evropsku nadu i solidarnost i da će se ona voditi između građana i interesa bankara, s druge strane.

- Mi predstavljamo snage napretka i rada, pa ćemo zato i pobediti - rekao je Cipras.

Inače, njegovu kandidaturu podržao je dr Hristos Aleksopulos, predsednik Demokratske levice Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.