Na Kosovu hapse teroriste: Pet imama i jedan političar u zatvoru zbog radikalnog islamizma

Izvor: Svet, 17.Sep.2014, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu hapse teroriste: Pet imama i jedan političar u zatvoru zbog radikalnog islamizma

Kosovska policija uhapsila 15 osoba, osumnjičenih da su povezane sa radikalnim islamizmom i terorizmom. Među uhapšenima su pet imama i jedan političar.
Policija je potvrdila operaciju koja uključuje nekoliko regiona na Kosovu, prenose prištinski elektronski mediji.
U policiji su od jutros prištinski imam Šefćet Krasnići i islamski aktivista Fuad Ramići.
U Peći je uhapšen imam Enes Goga. Uhapšen je i imam džamije “Isa beg” u Mitrovici Enis >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Rama. Uhapšen je i Ekrem Avdiu, koji trenutno služi kao hodža džamije i predavač u naselju Tamnik, inače pripadnik Islamske verske zajednice u Mitrovici.
U Kačaniku, policija je uhapsila osobu sa inicijalima A. D. za koju mediji tvrde da je prijatelj Lavdrima Muhadžerija, pripadnika Islamske države, poznatog javnosti po odrubljivanju glave jednom zarobljeniku u Siriji.
Pre mesec dana policija je na Kosovu uhapsila 40 osoba osumnjičenih za terorizam i učešće u ratu u Siriji. Njima je određen pritvor od mesec dana.
Izvor: RTS
Foto: Wikipedia
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Kosovska policija jutros uhapsila 12 imama

Izvor: SandzakPress.net, 17.Sep.2014

Kosovo – Policija Kosova je u srijedu ujutru izvršila akciju hapšenja na čitavoj teritoriji Kosova, u potrazi za osumnjičenim osobama za izazivanje vjerske i nacionalne razjedinjenosti. U nastavku pročitajte imena svih onih koji su uhapšeni do sada zbog sumnje za izazivanja vjerskog ekstremizma...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.