Ekrem Jevrić
Ekrem Jevrić

Ekrem Jevrić poznatiji pod nadimkom Gospoda je crnogorski pevač i učesnik rijaliti šou programa koji se proslavio pesmom Kuća posao. Rođen je 25. oktobra 1957. godine u Gusinju opština Plav u Crnoj Gori. Preminuo je 4. marta 2016. godine u Njujorku gde je živeo i radio.
Suprugu Igbalu je upoznao u skladu sa običajima tako što ga je sestra pozvala na druženje. Odmah su se zaljubili jedno u drugo i 1985. godine su se i venčali.

U kanadskoj ambasadi u Beogradu dobija vizu i seli se prvo u Kanadu, a nekoliko godina kasnije u Ameriku. Imaju četiri sina: Verdina, Enisa, Berata i Hajrudina. 1988. godine je Ekrem ispunio očevu poslednju želju i sa svojom porodicom je otputovao u Kanadu, a zatim u Ameriku. U početku je radio kao taksista i fizički radnik. Naučio je u međuvremenu engleski jezik a onda je našao dobar posao na izoliranju cevi čime se bavio do kraja života. Supruga Igbala se brinula o deci, a vikendom su odlazili u druge američke države od kojih su najviše zavoleli Pensilvaniju.

2002. godine Ekrem je snimio svoj prvi album pod imenom Igbala srce si mi dala, popularnost je doživeo osam godina kasnije kada je objavio album Gospoda na kome se nalaze pesme: Česma, Samoća, Mila majko, Borovnica, Selom proći, Kafana, Kuća poso, Gola, Plavlanka. Pesma Kuća poso je od njega napravila senzaciju i velikom internet zvezdom čiji spot danas ima preko 13 miliona pregleda. Veliki hitovi su postali i Gola i Kafana. Snimio je i promotivne slike za Dolče i Gabana kolekcija zima 2011.

Jedan album ima iza sebe koji je izašao tokom 2010. godine. Posle toga su usledile brojne ponude, jedna od njih je bila promotivno snimanje i slikanje za televizijsku reklamu modne kuće Dolče i Gabana. Ekrem je dobio ulogu krojača za koju mu je isplaćeno 1.000 dolara. Pevao je na raznim veseljima, i nastupao je u američkim klubovima koji su bili popunjeni do poslednjeg mesta.
Čak su i britanske novine Independent pisale o Ekremu tvrdeći da je njegov hit ujedinio narode bivše Jugoslavije. U povratku u svoju zemlju dočekan je kao kralj od strane svojih obožavalaca.

2013. godine Igbala je izjavila za medije da će se razvesti od Ekrema jer je tajno snimio porno film koji je video svetlo dana, a štampa je samo o tome pisala. Usledilo je pomirenje, a onda se Ekrem vratio za Beograd.

2011. godine je ušao na imanje u Lisovićima gde se zbližio sa pevačicom Vesnom Vukelić Vendi. Kamere su zabeležile da je ljubi i mazi pred svima, što je ostalim takmičarima bilo degutantno. Vendi ga je izazivala vešto, ali ništa nije bilo među njima.
Ekrem je osvojio treće mesto što je smatrao nepravdom, jer su on i pevačica pravili šou na Farmi. Pošto je shvatio da ju je povredio Ekrem je svojoj suprugi posvetio duet Oprosti mi Igbala koji je otpevao sa Čupom Kalačem. Njih dvojica su se potukli u jednoj kafani jer se Čupo udvarao Vendi što je Ekremu bilo nezamislivo. Snimio je i pesmu Vendi sa Ali Kingom jer je pevačicu smatrao svojom muzom i miljenicom, sa kojom voli da pravi senzacije.

2013. godine se na Farmi takmičio za nagradu od pedeset hiljada evra. U rijalitiju je mnogo pio i često su ga kamere snimale kako se tetura po dvorištu i kući. Ni ovog puta nije pobedio, već je završio na osmom mestu. U septembru je iste godine nastavio da bude deo ovog rijaliti programa, ali popularnost je nastavila da mu opada pa je završio na deveto mesto.

2015. godine je ušao u luksuznu vilu u Zemunu tj u rijaliti programu Parovi, tu je pričao da Vendi vidi kao svoju suprugu i da smatra da su Srpkinje i Ruskinje najbolje žene na svetu. Priznao je na televiziji i da mnogo voli Igbalu i da često razmišlja o njenim osećanjima i kako je njoj. U dogovoru sa produkcijom je napustio rijaliti šou i otišao u Njujork da sredi papire u nameri da se vrati.
4. marta 2016. godine mediji su preneli vest da je Ekrem preminuo od srčanog udara. U pet ujutru je krenuo na posao i ostao je u kolima. Nakon dva sata, sin Hajrudin ga je pronašao. Sahrana je održana 5. marta u Njujorku, a u međuvremenu je urađena obdukcija.

U Parovima su održali minut ćutanja i takmičare je veoma potresla ova vest. Vendi je izjavila da je on njen dragi prijatelj kome je bilo suđeno da zablista i ode.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: OkRadio.rs, 14.Avg.2017, 12:22

JUŽNJAČKA DOMINACIJA: Saša Krstić najbolji među najboljima

Vranje - Titula šampiona Guče na 57. Saboru trubača pripala je Saši Krstiću iz Zagužanja. Biti šampion Guče znači biti najbolji među najboljim trubačima, jer se za ovu titulu nadmetalo 10 najboljih trubača i orkestara. Ovo takmičenje uvedeno je prošle godine i od tada je sastavni deo programskog sadržaja...

Detaljnije >>


Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2017, 15:04

Koncert vranjskih trubača u Guči

Koncert vranjskih trubača u Guči

Pored brojnih orkestara koji će se takmičiti na Saboru trubača u Guči, proslavljeni trubači iz orkestra koje predvodi najmalađi šampion trube...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 17.Jul.2017, 20:11

Meštani sela kod Tešnja strahuju od manijaka: “Ago SEKSUALNO ZLOSTAVLJA ŽIVOTINJE više od 10 godina”

Meštani sela kod Tešnja strahuju od manijaka: “Ago SEKSUALNO ZLOSTAVLJA ŽIVOTINJE više od 10 godina”

Nakon otkrića stravičnog slučaja sodomije u tešanjskom selu Mekiš, kada je policiji prijavljen Ago B., kojeg je Halima Spahić zatekla u njenoj štali kako seksualno zlostavlja kravu, još šest porodica prijavilo je osumnjičenoga policiji.. Kako piše Avaz.ba osumnjičeni je zlostavljao životinje Miloša Jovića, Izeta Karapandžića, Murisa Jabandžića, Nurije Spahića i Ekrema Brke te Zehre Ahmetović, koja je iz ovih razloga morala ubiti čak dve krave, piše Avaz.ba.

Detaljnije >>

Izvor: SEEcult.org, 05.Jul.2017, 19:19

57. Sabor trubača u Guči

Vrsta dogadjaja:  Festival Datum:  Saturday, August 12, 2017 - 07:00 Link:  http://www.gucafestival.rs 57. SABOR TRUBAČA U GUČI (9-13.8.2017.) 07.00 Trubačka budilica 11:30 Konferencija za štampu ulice Guče 13.00 LE DÉFILÉ Centar...

Detaljnije >>

Izvor: Bujanovacke.co.rs, 03.Jul.2017, 06:56

​Nova ambulanta u Letovici četiri godine čeka dozvolu za rad​

BUJANOVAC, 3. jul 2017. (Foto fb)-Iako je selo Letovica pre četiri godine dobilo novi objekat ambulante, koja bi trebalo da posluje u sastavu bujanovačkog Doma zdravlja, meštani ovog naselja u opštini Bujanovac i dalje bezuspešno očekuju početak njenog rada.Na ovaj problem nedavno je ukazao Ekrem Džemailji,odbornik u Skupštini opštine Bujanovac.– Oko 1.700 stanovnika Letovice već četiri godine čeka da profunkcioniše ambulanta. S obzirom da nadležne institucije nisu izdale potrebnu...

Detaljnije >>

Izvor: Vaseljenska TV, 01.Jul.2017, 09:30

Al Kaida u Albaniji i na Kosovu: Albancima je izmenjena svest (3)

Narastajuće angažovanje islamskog terorističkog faktora u Albaniji i na Kosovu imalo je direktan uticaj na operativnu strukturu i organizaciju Oslobodilačke Vojske Kosova. Tako je prvi teroristički odred koji je bio sastavljen od mudžahedina, formirao Ekrem Avdija (poznat kao Abusuheib), sredinom juna 1998.godine. Prilikom formiranja ovog odreda, koga je on nazvao „Abu Bekir Sidik“, pomogli su mu, po priznanju koje je dao istražnim organima, Abdulah Duhajman (danas u zatvoru u Alžiru,...

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2017, 15:15

U subotu prvi "Ravno Selo Film Festival"

U subotu prvi Ravno Selo Film Festival

Prvi festival debitantskog filma pod nazivom "Ravno Selo Film Festival" biće održan od 24. do 26. juna u ovom malom mestu nadomak Vrbasa.. Svečano otvaranje manifestacije je u subotu od 20.30 na kojoj će specijalni gosti izvoditi muzičke numere iz poznatih filmova. Olivera Katarina će uz pratnju tamburaša iz Deronja otpevati "Đelem, đelem" iz "Skupljača perja", Bane Krstić iz "Garavog sokaka" izvešće "Tango Argentino" iz istoimenog filma, Tanja Banjanin numeru iz "Ciganske...

Detaljnije >>