Ekrem Jevrić
Ekrem Jevrić

Ekrem Jevrić poznatiji pod nadimkom Gospoda je crnogorski pevač i učesnik rijaliti šou programa koji se proslavio pesmom Kuća posao. Rođen je 25. oktobra 1957. godine u Gusinju opština Plav u Crnoj Gori. Preminuo je 4. marta 2016. godine u Njujorku gde je živeo i radio.
Suprugu Igbalu je upoznao u skladu sa običajima tako što ga je sestra pozvala na druženje. Odmah su se zaljubili jedno u drugo i 1985. godine su se i venčali.

U kanadskoj ambasadi u Beogradu dobija vizu i seli se prvo u Kanadu, a nekoliko godina kasnije u Ameriku. Imaju četiri sina: Verdina, Enisa, Berata i Hajrudina. 1988. godine je Ekrem ispunio očevu poslednju želju i sa svojom porodicom je otputovao u Kanadu, a zatim u Ameriku. U početku je radio kao taksista i fizički radnik. Naučio je u međuvremenu engleski jezik a onda je našao dobar posao na izoliranju cevi čime se bavio do kraja života. Supruga Igbala se brinula o deci, a vikendom su odlazili u druge američke države od kojih su najviše zavoleli Pensilvaniju.

2002. godine Ekrem je snimio svoj prvi album pod imenom Igbala srce si mi dala, popularnost je doživeo osam godina kasnije kada je objavio album Gospoda na kome se nalaze pesme: Česma, Samoća, Mila majko, Borovnica, Selom proći, Kafana, Kuća poso, Gola, Plavlanka. Pesma Kuća poso je od njega napravila senzaciju i velikom internet zvezdom čiji spot danas ima preko 13 miliona pregleda. Veliki hitovi su postali i Gola i Kafana. Snimio je i promotivne slike za Dolče i Gabana kolekcija zima 2011.

Jedan album ima iza sebe koji je izašao tokom 2010. godine. Posle toga su usledile brojne ponude, jedna od njih je bila promotivno snimanje i slikanje za televizijsku reklamu modne kuće Dolče i Gabana. Ekrem je dobio ulogu krojača za koju mu je isplaćeno 1.000 dolara. Pevao je na raznim veseljima, i nastupao je u američkim klubovima koji su bili popunjeni do poslednjeg mesta.
Čak su i britanske novine Independent pisale o Ekremu tvrdeći da je njegov hit ujedinio narode bivše Jugoslavije. U povratku u svoju zemlju dočekan je kao kralj od strane svojih obožavalaca.

2013. godine Igbala je izjavila za medije da će se razvesti od Ekrema jer je tajno snimio porno film koji je video svetlo dana, a štampa je samo o tome pisala. Usledilo je pomirenje, a onda se Ekrem vratio za Beograd.

2011. godine je ušao na imanje u Lisovićima gde se zbližio sa pevačicom Vesnom Vukelić Vendi. Kamere su zabeležile da je ljubi i mazi pred svima, što je ostalim takmičarima bilo degutantno. Vendi ga je izazivala vešto, ali ništa nije bilo među njima.
Ekrem je osvojio treće mesto što je smatrao nepravdom, jer su on i pevačica pravili šou na Farmi. Pošto je shvatio da ju je povredio Ekrem je svojoj suprugi posvetio duet Oprosti mi Igbala koji je otpevao sa Čupom Kalačem. Njih dvojica su se potukli u jednoj kafani jer se Čupo udvarao Vendi što je Ekremu bilo nezamislivo. Snimio je i pesmu Vendi sa Ali Kingom jer je pevačicu smatrao svojom muzom i miljenicom, sa kojom voli da pravi senzacije.

2013. godine se na Farmi takmičio za nagradu od pedeset hiljada evra. U rijalitiju je mnogo pio i često su ga kamere snimale kako se tetura po dvorištu i kući. Ni ovog puta nije pobedio, već je završio na osmom mestu. U septembru je iste godine nastavio da bude deo ovog rijaliti programa, ali popularnost je nastavila da mu opada pa je završio na deveto mesto.

2015. godine je ušao u luksuznu vilu u Zemunu tj u rijaliti programu Parovi, tu je pričao da Vendi vidi kao svoju suprugu i da smatra da su Srpkinje i Ruskinje najbolje žene na svetu. Priznao je na televiziji i da mnogo voli Igbalu i da često razmišlja o njenim osećanjima i kako je njoj. U dogovoru sa produkcijom je napustio rijaliti šou i otišao u Njujork da sredi papire u nameri da se vrati.
4. marta 2016. godine mediji su preneli vest da je Ekrem preminuo od srčanog udara. U pet ujutru je krenuo na posao i ostao je u kolima. Nakon dva sata, sin Hajrudin ga je pronašao. Sahrana je održana 5. marta u Njujorku, a u međuvremenu je urađena obdukcija.

U Parovima su održali minut ćutanja i takmičare je veoma potresla ova vest. Vendi je izjavila da je on njen dragi prijatelj kome je bilo suđeno da zablista i ode.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2017, 23:14

Stan kaparisao prije devet godina, a još se nije uselio

BIHAĆ - Iako je dosad isplatio 40.000 maraka za stan u "boračkoj zgradi", čija izgradnja traje u bihaćkom naselju Ozimice, Ekrem Halilagić već punih devet godina čeka da se useli u njega.. Ovaj demobilisani borac, godinama zaposlen kao kamerman na Radio-televiziji Unsko-sanskog kantona, kaže kako je cijela situacija za njegovu porodicu vremenom postala noćna mora, kojoj se još ne nazire kraj. Halilagić sa suprugom i dvoje maloljetne djece živi podstanarskim...

Detaljnije >>


Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2017, 19:51

Mudžahedine ubacile strane obavještajne službe

SARAJEVO - Na suđenju Sakibu Mahmuljinu za zločin počinjen na području Vozuće u opštini Zavidovići, svjedok Tužilaštva BiH Ekrem Alihodžić rekao je da su mudžahedine u BiH ubacile strane obavještajne službe preko međunarodno akreditovanih snaga.. Alihodžić je naveo da su strani borci u BiH došli preko Hrvatske.. Kao bivši načelnik Službe vojne bezbjednosti u Trećem korpusu bivše Armije BiH, svjedok tvrdi da je bilo nemoguće pratiti tačne...

Detaljnije >>

Izvor: Tracara.com, 08.Mar.2017, 13:39

Igbala dala prvi intervju godinu dana nakon Ekremove smrti

Igbala dala prvi intervju godinu dana nakon Ekremove smrti

4. marta prošle godine preminuo je Ekrem Jevrić, neobični čovek koji je stekao neslućenu slavu hitom Kuća pos’o, a zatim postao jedan od najomiljenijih učesnika brojnih rijaliti programa. Godinu dana nakon njegove smrti, supruga Igbala priznala je da se i dalje teško nosi sa ovim gubitkom. “Bili smo na groblju pre dva dana. Sinovi i ja, samo najbliži. Nije lako bez...

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 07.Mar.2017, 18:57

Supruga pokojnog Ekrema godinu dana nakon njegove smrti: Svi su ga zaboravili!

Supruga pokojnog Ekrema godinu dana nakon njegove smrti: Svi su ga zaboravili!

Danas se navršava se punih godinu dana od sahrane Ekrema Jevrića, rijaliti zvezde koja je za sobom ostavila suprugu Igbalu Jevrić i četvoricu sinova. Ekrem Jevrić je svojim učešćem u rijalitijima ostavio veliki trag, kako u Srbiji, tako i u regionu, pa su ga nazivali pravim rijaliti majstorom, i gotovo da nema formata ovog tipa u kojem nije učestvovao. Njegova smrt šokirala je javnost, a danas, 365 dana kasnije “Gospodu” pamte – najbliži. “Sa Igbalom sam se čuo...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 07.Mar.2017

TEŠKO MI JE, ŽIVIM SAMA: Igbala godinu dana nakon Ekremove smrti kaže da su ga SVI ZABORAVILI!

TEŠKO MI JE, ŽIVIM SAMA: Igbala godinu dana nakon Ekremove smrti kaže da su ga SVI ZABORAVILI!

.. Ekrem Jevrić je svojim učešćem u rijalitijima ostavio veliki trag, kako u Srbiji, tako i u regionu, pa su ga nazivali pravim rijaliti majstorom, i gotovo da nema formata ovog tipa u kojem nije učestvovao. Njegova šmrt šokirala je javnost, a danas, 365 dana kasnije "Gospodu" pamte - najbliži. "Sa Igbalom sam se čuo možda dva-tri puta od Ekremove smrti, posle toga više ne Sa njegovim sinovima nisam u kontaktu Poslednji put sam u Americi bio 2006 godine,...

Detaljnije >>

Izvor: Telegraf.rs, 07.Mar.2017

ŽIVIM SAMA, TEŠKO MI JE… Igbala kroz suze iz Njujorka govori na godišnjicu smrti Ekrema Jevrića

ŽIVIM SAMA, TEŠKO MI JE… Igbala kroz suze iz Njujorka govori na godišnjicu smrti Ekrema Jevrića

Danas, 7. marta, navršava se punih godinu dana od sahrane Ekrema Jevrića, rijaliti zvezde koja je za sobom ostavila suprugu Igbalu Jevrić i četvoricu sinova. Ekrem Jevrić je svojim učešćem u rijalitijima ostavio veliki trag, kako u Srbiji, tako i u regionu, pa su ga nazivali pravim rijaliti majstorom, i gotovo da nema formata ovog tipa u kojem nije učestvovao.Njegova šmrt šokirala je javnost, a danas, 365 dana kasnije, "Gospodu" pamte - najbliži. Printskrin: Youtube/Alen KolenovicTim...

Detaljnije >>

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2017, 09:01

Kampanja preča od mrtvih

Kampanja preča od mrtvih

Za neverovati je, ali predizborni miting vlasti u Vranju, u kojem su učestvovali Ivica Dačić, Dragan Marković Palma i predsednički kandidat, premijer Aleksandar Vučić, nije počeo minutom ćutanja kako bi se odala počast nedavno nastradalima u eksploziji u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu. Naprednjački skup čak je začinio trubački orkestar Ekrema Mamutovića, a gradivo su utvrdili gledanjem predizbornih reklama s video-bima, da bi se na kraju obratio i sam Vučić, a sve završilo...

Detaljnije >>