Ekrem Jevrić
Ekrem Jevrić

Ekrem Jevrić poznatiji pod nadimkom Gospoda je crnogorski pevač i učesnik rijaliti šou programa koji se proslavio pesmom Kuća posao. Rođen je 25. oktobra 1957. godine u Gusinju opština Plav u Crnoj Gori. Preminuo je 4. marta 2016. godine u Njujorku gde je živeo i radio.
Suprugu Igbalu je upoznao u skladu sa običajima tako što ga je sestra pozvala na druženje. Odmah su se zaljubili jedno u drugo i 1985. godine su se i venčali.

U kanadskoj ambasadi u Beogradu dobija vizu i seli se prvo u Kanadu, a nekoliko godina kasnije u Ameriku. Imaju četiri sina: Verdina, Enisa, Berata i Hajrudina. 1988. godine je Ekrem ispunio očevu poslednju želju i sa svojom porodicom je otputovao u Kanadu, a zatim u Ameriku. U početku je radio kao taksista i fizički radnik. Naučio je u međuvremenu engleski jezik a onda je našao dobar posao na izoliranju cevi čime se bavio do kraja života. Supruga Igbala se brinula o deci, a vikendom su odlazili u druge američke države od kojih su najviše zavoleli Pensilvaniju.

2002. godine Ekrem je snimio svoj prvi album pod imenom Igbala srce si mi dala, popularnost je doživeo osam godina kasnije kada je objavio album Gospoda na kome se nalaze pesme: Česma, Samoća, Mila majko, Borovnica, Selom proći, Kafana, Kuća poso, Gola, Plavlanka. Pesma Kuća poso je od njega napravila senzaciju i velikom internet zvezdom čiji spot danas ima preko 13 miliona pregleda. Veliki hitovi su postali i Gola i Kafana. Snimio je i promotivne slike za Dolče i Gabana kolekcija zima 2011.

Jedan album ima iza sebe koji je izašao tokom 2010. godine. Posle toga su usledile brojne ponude, jedna od njih je bila promotivno snimanje i slikanje za televizijsku reklamu modne kuće Dolče i Gabana. Ekrem je dobio ulogu krojača za koju mu je isplaćeno 1.000 dolara. Pevao je na raznim veseljima, i nastupao je u američkim klubovima koji su bili popunjeni do poslednjeg mesta.
Čak su i britanske novine Independent pisale o Ekremu tvrdeći da je njegov hit ujedinio narode bivše Jugoslavije. U povratku u svoju zemlju dočekan je kao kralj od strane svojih obožavalaca.

2013. godine Igbala je izjavila za medije da će se razvesti od Ekrema jer je tajno snimio porno film koji je video svetlo dana, a štampa je samo o tome pisala. Usledilo je pomirenje, a onda se Ekrem vratio za Beograd.

2011. godine je ušao na imanje u Lisovićima gde se zbližio sa pevačicom Vesnom Vukelić Vendi. Kamere su zabeležile da je ljubi i mazi pred svima, što je ostalim takmičarima bilo degutantno. Vendi ga je izazivala vešto, ali ništa nije bilo među njima.
Ekrem je osvojio treće mesto što je smatrao nepravdom, jer su on i pevačica pravili šou na Farmi. Pošto je shvatio da ju je povredio Ekrem je svojoj suprugi posvetio duet Oprosti mi Igbala koji je otpevao sa Čupom Kalačem. Njih dvojica su se potukli u jednoj kafani jer se Čupo udvarao Vendi što je Ekremu bilo nezamislivo. Snimio je i pesmu Vendi sa Ali Kingom jer je pevačicu smatrao svojom muzom i miljenicom, sa kojom voli da pravi senzacije.

2013. godine se na Farmi takmičio za nagradu od pedeset hiljada evra. U rijalitiju je mnogo pio i često su ga kamere snimale kako se tetura po dvorištu i kući. Ni ovog puta nije pobedio, već je završio na osmom mestu. U septembru je iste godine nastavio da bude deo ovog rijaliti programa, ali popularnost je nastavila da mu opada pa je završio na deveto mesto.

2015. godine je ušao u luksuznu vilu u Zemunu tj u rijaliti programu Parovi, tu je pričao da Vendi vidi kao svoju suprugu i da smatra da su Srpkinje i Ruskinje najbolje žene na svetu. Priznao je na televiziji i da mnogo voli Igbalu i da često razmišlja o njenim osećanjima i kako je njoj. U dogovoru sa produkcijom je napustio rijaliti šou i otišao u Njujork da sredi papire u nameri da se vrati.
4. marta 2016. godine mediji su preneli vest da je Ekrem preminuo od srčanog udara. U pet ujutru je krenuo na posao i ostao je u kolima. Nakon dva sata, sin Hajrudin ga je pronašao. Sahrana je održana 5. marta u Njujorku, a u međuvremenu je urađena obdukcija.

U Parovima su održali minut ćutanja i takmičare je veoma potresla ova vest. Vendi je izjavila da je on njen dragi prijatelj kome je bilo suđeno da zablista i ode.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2017, 15:15

U subotu prvi "Ravno Selo Film Festival"

U subotu prvi Ravno Selo Film Festival

Prvi festival debitantskog filma pod nazivom "Ravno Selo Film Festival" biće održan od 24. do 26. juna u ovom malom mestu nadomak Vrbasa.. Svečano otvaranje manifestacije je u subotu od 20.30 na kojoj će specijalni gosti izvoditi muzičke numere iz poznatih filmova. Olivera Katarina će uz pratnju tamburaša iz Deronja otpevati "Đelem, đelem" iz "Skupljača perja", Bane Krstić iz "Garavog sokaka" izvešće "Tango Argentino" iz istoimenog filma, Tanja Banjanin numeru iz "Ciganske...

Detaljnije >>


Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2017, 18:00

Kad se zemljaci slože, sve se može

Kad se zemljaci slože, sve se može

Nepunih deset dana bilo je dovoljno grupi majstora, koje je angažovao humanitarac Hido Muratović, da u selu Žabren na Pešteru, na već izbetoniranim temeljima i donjoj ploči, izgrade i ukrove kuću za porodicu Ekrema Latovića (41), siromaška koji sa suprugom Sadetom (38) i decom Idrizom (11), Altanom (9), Nelitom (8), Eldarom (6) i Vildanom (2) živi u trošnom kućerku bez vode, kupatila, struje i drugih najneophodnijih uslova za pristojan život.. Uprkos nehumanim uslovima...

Detaljnije >>

Izvor: Prva.rs, 09.Jun.2017, 09:06

Večeras je poslednja epizoda serije "Paramparčad"! Na kraju, Džihan će...

Večeras je poslednja epizoda serije Paramparčad! Na kraju, Džihan će...

U poslednjoj epizodi, tri meseca pošto je Hazal saznala da je Demir ubica, porodica Gurpinar priprema se za venčanje Džihanovo i Dilarino. Džansu je srećna jer je operisana i jer se tata i mama ponovo vole. Sada, kada se rešila svih briga, ona je ponovo ona stara, romantična i dobra devojčica... I Ekrem se priprema za venčanje svoje kćeri, a pošto je prva dva propustio, veoma je srećan što učestvuje u njenoj sreći... Keriman... ah, stara dobra Keriman. Niko ne shvata ozbiljnost i svečanost...

Detaljnije >>

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jun.2017, 18:25

Humanitarna akcija "Vesti": Da mali odlikaši ne rastu u bedi

Humanitarna akcija Vesti: Da mali odlikaši ne rastu u bedi

Humanitarci iz dijaspore i sugrađani pritekli su u pomoć porodici Latović, pa su oni dobili odeću, namirnice, đački pribor za decu, ali i 1.000 evra pomoći.. Naime, meštani sela Žabren i čitaoci "Vesti" poreklom sa Peštera pokrenuli su ovih dana, uz medijsku i novčanu podršku humanitarca Hida Muratovića i dobrotovra Sefata Bronje (Nemačka) i Mirsada Rebronje (Novi Pazar), još jednu humanitarnu akciju. Ovoga puta pokušaće da pre zime zbrinu porodicu Ekrema (41) i...

Detaljnije >>

Izvor: SandzakPress.net, 18.Maj.2017, 08:59

Studentima iz BiH i Sandžaka prvo mjesto na Microsoftovom takmičenju

Studentima iz BiH i Sandžaka prvo mjesto na Microsoftovom takmičenju

Studenti iz BiH i Sandžaka osvojili su prvo mjesto na prestižnom regionalnom Microsoftovom takmičenju. Ekrem Nurović (iz Novog Pazara), Haris Botić, Amer Zavlan i Ejub Hadžić,...

Detaljnije >>

Izvor: RTS, 12.Maj.2017, 16:31

Maj, mesec muzike u Vranju

Maj, mesec muzike u Vranju

U Vranju se tokom maja tradicionalno održava manifestacija "Maj, mesec muzike". U Galeriji Narodnog muzeja nastupili su najuspešniji učenici muzičke škole "Stevan Mokranjac", koja je organizator manifestacije. Truba i klasična muzika. Desetogodišnji Dobrivoje Mamutović svirao je Šolokovu Šalu i Rahmanjinovu Burlaku. Za klavirom profesorka Biljana Stošić.Dobrivoje je talenat nasledio od oca, Ekrema Mamutovića,...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 02.Maj.2017, 20:09

UŽAS, ŠTA SE TO DEŠAVA U BIH: 7 samoubistava za mesec dana!

UŽAS, ŠTA SE TO DEŠAVA U BIH: 7 samoubistava za mesec dana!

.. Kahriman je nedavno podneo ostavku na mesto direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Zenica, pronađen je jutros obešen u garaži Međutim frapantna je činjenica da je u BIH u poslednjih mesec više osoba izvršilo samoubistvo ili pokušalo da se ubije. Pre samo dva dana, takođe u Zenici, ubila se 17- godišnja ZB , učenica Srednje medicinske škole Školski drugovi i prijatelji bili su šokirani, a tačan motiv, zbog kojeg je ova maloletnica odlučila...

Detaljnije >>