Ekrem Jevrić
Ekrem Jevrić

Ekrem Jevrić poznatiji pod nadimkom Gospoda je crnogorski pevač i učesnik rijaliti šou programa koji se proslavio pesmom Kuća posao. Rođen je 25. oktobra 1957. godine u Gusinju opština Plav u Crnoj Gori. Preminuo je 4. marta 2016. godine u Njujorku gde je živeo i radio.
Suprugu Igbalu je upoznao u skladu sa običajima tako što ga je sestra pozvala na druženje. Odmah su se zaljubili jedno u drugo i 1985. godine su se i venčali.

U kanadskoj ambasadi u Beogradu dobija vizu i seli se prvo u Kanadu, a nekoliko godina kasnije u Ameriku. Imaju četiri sina: Verdina, Enisa, Berata i Hajrudina. 1988. godine je Ekrem ispunio očevu poslednju želju i sa svojom porodicom je otputovao u Kanadu, a zatim u Ameriku. U početku je radio kao taksista i fizički radnik. Naučio je u međuvremenu engleski jezik a onda je našao dobar posao na izoliranju cevi čime se bavio do kraja života. Supruga Igbala se brinula o deci, a vikendom su odlazili u druge američke države od kojih su najviše zavoleli Pensilvaniju.

2002. godine Ekrem je snimio svoj prvi album pod imenom Igbala srce si mi dala, popularnost je doživeo osam godina kasnije kada je objavio album Gospoda na kome se nalaze pesme: Česma, Samoća, Mila majko, Borovnica, Selom proći, Kafana, Kuća poso, Gola, Plavlanka. Pesma Kuća poso je od njega napravila senzaciju i velikom internet zvezdom čiji spot danas ima preko 13 miliona pregleda. Veliki hitovi su postali i Gola i Kafana. Snimio je i promotivne slike za Dolče i Gabana kolekcija zima 2011.

Jedan album ima iza sebe koji je izašao tokom 2010. godine. Posle toga su usledile brojne ponude, jedna od njih je bila promotivno snimanje i slikanje za televizijsku reklamu modne kuće Dolče i Gabana. Ekrem je dobio ulogu krojača za koju mu je isplaćeno 1.000 dolara. Pevao je na raznim veseljima, i nastupao je u američkim klubovima koji su bili popunjeni do poslednjeg mesta.
Čak su i britanske novine Independent pisale o Ekremu tvrdeći da je njegov hit ujedinio narode bivše Jugoslavije. U povratku u svoju zemlju dočekan je kao kralj od strane svojih obožavalaca.

2013. godine Igbala je izjavila za medije da će se razvesti od Ekrema jer je tajno snimio porno film koji je video svetlo dana, a štampa je samo o tome pisala. Usledilo je pomirenje, a onda se Ekrem vratio za Beograd.

2011. godine je ušao na imanje u Lisovićima gde se zbližio sa pevačicom Vesnom Vukelić Vendi. Kamere su zabeležile da je ljubi i mazi pred svima, što je ostalim takmičarima bilo degutantno. Vendi ga je izazivala vešto, ali ništa nije bilo među njima.
Ekrem je osvojio treće mesto što je smatrao nepravdom, jer su on i pevačica pravili šou na Farmi. Pošto je shvatio da ju je povredio Ekrem je svojoj suprugi posvetio duet Oprosti mi Igbala koji je otpevao sa Čupom Kalačem. Njih dvojica su se potukli u jednoj kafani jer se Čupo udvarao Vendi što je Ekremu bilo nezamislivo. Snimio je i pesmu Vendi sa Ali Kingom jer je pevačicu smatrao svojom muzom i miljenicom, sa kojom voli da pravi senzacije.

2013. godine se na Farmi takmičio za nagradu od pedeset hiljada evra. U rijalitiju je mnogo pio i često su ga kamere snimale kako se tetura po dvorištu i kući. Ni ovog puta nije pobedio, već je završio na osmom mestu. U septembru je iste godine nastavio da bude deo ovog rijaliti programa, ali popularnost je nastavila da mu opada pa je završio na deveto mesto.

2015. godine je ušao u luksuznu vilu u Zemunu tj u rijaliti programu Parovi, tu je pričao da Vendi vidi kao svoju suprugu i da smatra da su Srpkinje i Ruskinje najbolje žene na svetu. Priznao je na televiziji i da mnogo voli Igbalu i da često razmišlja o njenim osećanjima i kako je njoj. U dogovoru sa produkcijom je napustio rijaliti šou i otišao u Njujork da sredi papire u nameri da se vrati.
4. marta 2016. godine mediji su preneli vest da je Ekrem preminuo od srčanog udara. U pet ujutru je krenuo na posao i ostao je u kolima. Nakon dva sata, sin Hajrudin ga je pronašao. Sahrana je održana 5. marta u Njujorku, a u međuvremenu je urađena obdukcija.

U Parovima su održali minut ćutanja i takmičare je veoma potresla ova vest. Vendi je izjavila da je on njen dragi prijatelj kome je bilo suđeno da zablista i ode.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
MILAN KNEŽEVIĆ: Nikada nećemo glasati za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, OVAJ ČOVEK JE RAZLOG!

MILAN KNEŽEVIĆ: Nikada nećemo glasati za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, OVAJ ČOVEK JE RAZLOG!

Predsednik DNP-a i poslanik Milan Knežević pokazao je danas u Skupštini fotografiju crnogorskog državljanina Ekrema Bajrovića,...

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2024, 14:26

Detaljnije >>

Velika tragedija: U požaru u noćnom klubu u Istanbulu poginulo najmanje 27 ljudi

Velika tragedija: U požaru u noćnom klubu u Istanbulu poginulo najmanje 27 ljudi

U požaru u noćnom klubu u centru Istanbula, poginulo je najmanje 27 ljudi, saopšteno je iz kancelarije gradonačelnika Ekrema Imamoglua.

Izvor: Danas, 02.Apr.2024, 15:11

Detaljnije >>

Ko je čovjek koji je pobijedio Erdogana

ISTANBUL - Novoizabrani gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu pojavio se kao glavni izazivač vladavine...

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2024

Detaljnije >>

Ko je Ekrem Imamoglu?

Ko je Ekrem Imamoglu?

Novoizabrani gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu pojavio se kao glavni izazov za vladavinu turskog predsednika...

Izvor: Danas, 02.Apr.2024

Detaljnije >>

Ko je Ekrem Imamoglu - čovek koji je pobedio Erdogana u Istanbulu ?

Ko je Ekrem Imamoglu - čovek koji je pobedio Erdogana u Istanbulu ?

ISTANBUL — Novoizabrani gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu pojavio se kao glavni izazov za vladavinu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Ali, u nekim aspektima, Imamoglu prati korake Erdogana koji je vodio grad devedesetih. Obojica su poreklom iz regiona na istoku Crnog mora i obojici su im karijere ometali turski sudovi. I Imamoglu i Erdogan su u mladosti bili fudbaleri. Posle pobede na izborima u Istanbulu u nedelju, Imamoglu koji ima 53 godine, je budući potencijalni kandidat...

Izvor: VOA, 01.Apr.2024, 18:54

Detaljnije >>

Veliki uspeh opozicije u Turskoj na lokalnim izborima, Erdogan priznao poraz

Veliki uspeh opozicije u Turskoj na lokalnim izborima, Erdogan priznao poraz

Ankara, Turkey — Glavna turska opoziciona partija zadržala je kontrolu nad ključnim gradovima i ostvarila ogroman uspeh na lokalnim izborima održanim u nedelju, što je u velikoj meri uzdrmalo predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji je nameravao da ponovo preuzme kontrolu nad tim urbanim područjima. Sa više od 90 odsto prebrojanih glasova, aktuelni gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu iz Republikanske narodne partije (CHP), vodi sa velikom razlikom u najvećem turskom gradu i ekonomskom...

Izvor: VOA, 01.Apr.2024

Detaljnije >>

ISTANBUL JE NJEGOV, NA REDU JE CELA TURSKA? Ko je sve popularniji Ekrem Imamoglu, čovek zbog kojeg DRHTI SULTAN ERDOGAN

Novoizabrani gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu glavni je izazivač vlasti turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Izvor: Blic, 01.Apr.2024

Detaljnije >>