Ekrem Jevrić
Ekrem Jevrić

Ekrem Jevrić poznatiji pod nadimkom Gospoda je crnogorski pevač i učesnik rijaliti šou programa koji se proslavio pesmom Kuća posao. Rođen je 25. oktobra 1957. godine u Gusinju opština Plav u Crnoj Gori. Preminuo je 4. marta 2016. godine u Njujorku gde je živeo i radio.
Suprugu Igbalu je upoznao u skladu sa običajima tako što ga je sestra pozvala na druženje. Odmah su se zaljubili jedno u drugo i 1985. godine su se i venčali.

U kanadskoj ambasadi u Beogradu dobija vizu i seli se prvo u Kanadu, a nekoliko godina kasnije u Ameriku. Imaju četiri sina: Verdina, Enisa, Berata i Hajrudina. 1988. godine je Ekrem ispunio očevu poslednju želju i sa svojom porodicom je otputovao u Kanadu, a zatim u Ameriku. U početku je radio kao taksista i fizički radnik. Naučio je u međuvremenu engleski jezik a onda je našao dobar posao na izoliranju cevi čime se bavio do kraja života. Supruga Igbala se brinula o deci, a vikendom su odlazili u druge američke države od kojih su najviše zavoleli Pensilvaniju.

2002. godine Ekrem je snimio svoj prvi album pod imenom Igbala srce si mi dala, popularnost je doživeo osam godina kasnije kada je objavio album Gospoda na kome se nalaze pesme: Česma, Samoća, Mila majko, Borovnica, Selom proći, Kafana, Kuća poso, Gola, Plavlanka. Pesma Kuća poso je od njega napravila senzaciju i velikom internet zvezdom čiji spot danas ima preko 13 miliona pregleda. Veliki hitovi su postali i Gola i Kafana. Snimio je i promotivne slike za Dolče i Gabana kolekcija zima 2011.

Jedan album ima iza sebe koji je izašao tokom 2010. godine. Posle toga su usledile brojne ponude, jedna od njih je bila promotivno snimanje i slikanje za televizijsku reklamu modne kuće Dolče i Gabana. Ekrem je dobio ulogu krojača za koju mu je isplaćeno 1.000 dolara. Pevao je na raznim veseljima, i nastupao je u američkim klubovima koji su bili popunjeni do poslednjeg mesta.
Čak su i britanske novine Independent pisale o Ekremu tvrdeći da je njegov hit ujedinio narode bivše Jugoslavije. U povratku u svoju zemlju dočekan je kao kralj od strane svojih obožavalaca.

2013. godine Igbala je izjavila za medije da će se razvesti od Ekrema jer je tajno snimio porno film koji je video svetlo dana, a štampa je samo o tome pisala. Usledilo je pomirenje, a onda se Ekrem vratio za Beograd.

2011. godine je ušao na imanje u Lisovićima gde se zbližio sa pevačicom Vesnom Vukelić Vendi. Kamere su zabeležile da je ljubi i mazi pred svima, što je ostalim takmičarima bilo degutantno. Vendi ga je izazivala vešto, ali ništa nije bilo među njima.
Ekrem je osvojio treće mesto što je smatrao nepravdom, jer su on i pevačica pravili šou na Farmi. Pošto je shvatio da ju je povredio Ekrem je svojoj suprugi posvetio duet Oprosti mi Igbala koji je otpevao sa Čupom Kalačem. Njih dvojica su se potukli u jednoj kafani jer se Čupo udvarao Vendi što je Ekremu bilo nezamislivo. Snimio je i pesmu Vendi sa Ali Kingom jer je pevačicu smatrao svojom muzom i miljenicom, sa kojom voli da pravi senzacije.

2013. godine se na Farmi takmičio za nagradu od pedeset hiljada evra. U rijalitiju je mnogo pio i često su ga kamere snimale kako se tetura po dvorištu i kući. Ni ovog puta nije pobedio, već je završio na osmom mestu. U septembru je iste godine nastavio da bude deo ovog rijaliti programa, ali popularnost je nastavila da mu opada pa je završio na deveto mesto.

2015. godine je ušao u luksuznu vilu u Zemunu tj u rijaliti programu Parovi, tu je pričao da Vendi vidi kao svoju suprugu i da smatra da su Srpkinje i Ruskinje najbolje žene na svetu. Priznao je na televiziji i da mnogo voli Igbalu i da često razmišlja o njenim osećanjima i kako je njoj. U dogovoru sa produkcijom je napustio rijaliti šou i otišao u Njujork da sredi papire u nameri da se vrati.
4. marta 2016. godine mediji su preneli vest da je Ekrem preminuo od srčanog udara. U pet ujutru je krenuo na posao i ostao je u kolima. Nakon dva sata, sin Hajrudin ga je pronašao. Sahrana je održana 5. marta u Njujorku, a u međuvremenu je urađena obdukcija.

U Parovima su održali minut ćutanja i takmičare je veoma potresla ova vest. Vendi je izjavila da je on njen dragi prijatelj kome je bilo suđeno da zablista i ode.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: SandzakPress.net, 04.Okt.2017, 18:42

Završena naučna konferencija “Uloga Islamske zajednice u opstanku i očuvanju identiteta muslimana”

Završena naučna konferencija “Uloga Islamske zajednice u opstanku i očuvanju identiteta muslimana”

Na Fakultetu za islamske studije danas je održana druga sesija naučne konferencija “Uloga Islamske zajednice u opstanku i očuvanju identiteta muslimana” o u povodu deset godina od agresije na Islamsku zajednicu u Srbiji. Učešće su uzeli dekan departmana za psihologiju dr. Mustafa Fetić, rukovodilac Službe za odnose s javnošću Rijaseta IZ u BiH Ekrem Tucaković, dekan Fakulteta za islamske studije dr. Enver Gicić i narodni poslanik muftija dr. Muamer Zukorlić. O obrazovnim institucijama...

Detaljnije >>


Izvor: SandzakPress.net, 14.Sep.2017, 23:07

Sandžak se tribinom i dovom solidarisao sa Rohinja muslimanima (Foto)

Sandžak se tribinom i dovom solidarisao sa Rohinja muslimanima (Foto)

“Genocid u Burmi, poruke i pouke” naziv je tribine koju je organizirao Muslimanski omladinski klub. Na tribini su učešće uzela tri predavača: vršilac dužnosti muftije sandžačkog hafiz Abdurrahman ef. Kujević, predsjednik BKZ-a dr. Admir Muratović kao i dr. Ekrem Tucaković, analitičar i novinar iz Bosne i Hercegovine. Na početku je prikazan video o tragediji izbjeglica iz Burme na putu za Bangladeš i sudbini između ostalog i silovanih Rohinja žena. O historiji Rohinja muslimana...

Detaljnije >>

Izvor: SandzakPress.net, 14.Sep.2017

Večeras se održava tribina “Genocid u Burmi, poruke i pouke”

Večeras se održava tribina “Genocid u Burmi, poruke i pouke”

  Muslimanski omladinski klub – MOK organizira tribinu na temu: “Genocid u Burmi, poruke i pouke” koja će biti održana večeras u amfiteatru FIS-a na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru, s početkom u 19:15h. Na tribini će uzeti učešće tri predavača, vršalilac dužnosti muftija sandžački hafiz Abdurrahman ef. Kujević, koji će govoriti o vjerskom aspektu dešavanja u Bormi. Na tribini će govoriti i predsjednik BKZ-a dr. Admir Muratović, na temu pitanja...

Detaljnije >>

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Sep.2017, 13:33

EU Observer: Vreme da se ukine veto na integraciju Zapadnog Balkana


					EU Observer: Vreme da se ukine veto na integraciju Zapadnog Balkana

Napuštanje pravila jednoglasnosti o proširenju Evropske unije bilo bi od ključnog značaja za proces evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, ocenio je kosovski novinar Edmund Ekrem Krasnići, dodajući da je to do sada dokazivao spor Grčke i Makedonije, a da će se u budućnosti pokazati i na primeru Srbije i Kosova.. Prema Ugovoru o Evropskoj uniji, svi veliki koraci na putu pristupanja EU mogu biti blokirani vetom bilo koje od 28 članica, što znači da "nijedna od...

Detaljnije >>

Izvor: Scandal.rs, 05.Sep.2017, 14:08

SCANDAL! u novom broju donosi! Rat se zahuktava! Đanijeva braća i kumovi hteli da prebiju Đoleta Đoganija!

Nakon što je Đole Đogani isprovocirao Radišu Trajkovića Đanija u intervjuu za SCANDAL! rekavši da on trenutno uživa instant slavu i da je poput Ekrema Jevrića, najpre se oglasila Slađa, Đanijeva žena i odbrusila denseru: “Ko si ti da...

Detaljnije >>

Izvor: Scandal.rs, 02.Sep.2017, 20:00

INTERVJU KOJI JE NAPRAVIO HAOS NA ESTRADI! Đogani: Đani ima sindrom Ekrema Jevrića!

Đole Đogani ima unapred zakazane nastupe za jesen i zimu, od septembra počinje da radi punom parom, i to samo u inostranstvu, a leto koristi za opuštanje i odmor! Samo za SCANDAL! Đole bez dlake na jeziku priča o kolegama...

Detaljnije >>

Izvor: OkRadio.rs, 14.Avg.2017, 12:22

JUŽNJAČKA DOMINACIJA: Saša Krstić najbolji među najboljima

Vranje - Titula šampiona Guče na 57. Saboru trubača pripala je Saši Krstiću iz Zagužanja. Biti šampion Guče znači biti najbolji među najboljim trubačima, jer se za ovu titulu nadmetalo 10 najboljih trubača i orkestara. Ovo takmičenje uvedeno je prošle godine i od tada je sastavni deo programskog sadržaja...

Detaljnije >>