Zašto je za Kusturicu Vučić bolji od svih prethodnika?

Izvor: Vesti-online.com, 17.Okt.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je za Kusturicu Vučić bolji od svih prethodnika?

"Vojna konsolidacija i sve više kristalisani svet koji definiše politiku manjih - ko nije sa nama, on je protiv nas - jedina je kočnica u razvoju onoga što je Aleksandar Vučić počeo u Srbiji", izjavio je danas u Beogradu režiser Emir Kusturica.

On je istakao da se sve to dešava u vreme kada Vučić "s pravom stvara evrocentričnu politiku u koju je uprtio sva poglavlja naše istorije na leđa" i podsetio da Srbija Rusima nije uvela sankcije.

Kusturica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je u Centru "Sava" u Beogradu, na obeležavanju sedam godina od osnivanja SNS-a, zahvalio lideru te stranke Vučiću za razumevanje i pomoć.

On je podsetio da je Vučić lično pomogao izgradnju studentskih domova u Andrićgradu i "otkočio" finansiranje Andrićevog instituta u prvoj godini kada su se pojavili problemi finansiranja.

- U vremenu kada u svetu vlada trend ukidanja kulture, predsednik je shvatio da je bolje da mu u Srbiju na festival Kustendorf dolaze najugledniji umetnici filma i muzike, nego da ne dolaze, pa je i tu pomogao. Nije zaboravio ni spasonosno rešenje parka prirode - naveo je Kusturica.

Kusturica je ocenio da je u političkoj sudbini Vučića stvar teža nego u uobičajenoj političkoj karijeri, da je preuzeo veću odgovornost od svojih prethodnika u Nemanjinoj.

- Politička i ljudska sudbina će zavisiti o najtežem elementu u kome sad dobijate nove zadatke za rešavanje - dodao je Kusturica.

Kusturica ističe da je "Kosovo najveće poglavlje političke pljačke novije istorije Evrope", da bi njegovo formalno priznavanje, ali i prihvatanje kao republike, predstavljalo poništavanje srpske mitologije, dodajući da nema naroda i opstanka bez mitova.

- Nije lako rešavati obične dane i dileme koje oni donose. Jutarnji pogled u ogledalo je prelomna tačka između biti ili ne biti. Praksa na Balkanu govori da je u političkim bitkama "ne" bilo važnije izgovoriti u presudnim momentima nego pokorno klimati glavom i reći "da" - istakao je Kusturica.
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

PROSLAVA SNS-a Ambasador Britanije napustio salu dok je govorio Kusturica

Izvor: Blic, 17.Okt.2015

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif napustio je u subotu salu u "Sava centru" u Beogradu, tokom obežavanja sedam godina od osnivanja Srpske napredne stranke (SNS), u trenutku dok je za govornicom bio proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica...Kif je salu napustio u trenutku kada je Kusturica...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.