Ugovor o saradnji Andrićevog instituta i Matice srpske

Izvor: B92, 09.Feb.2014, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor o saradnji Andrićevog instituta i Matice srpske

Direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica i predsednik Matice srpske Dragan Stanić potpisali su danas u Višegradu ugovor o saradnji ove dve institucije. “

Poznato je da Matica srpska izdaje devet naučnih časopisa najvišeg ranga i zadovoljstvo nam je da imamo čast da budemo i izdavači ‘Istorijskih svesaka’ Andrićevog instituta”, rekao je Stanić novinarima.

On je podsetio da je Matica srpska Andrićevom institutu prethodno poklonila “Letopis” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i “Srpski biografski rečnik” i dodao da će i druge vredne knjige srpske književnosti isporučivati ovoj ustanovi.

“Ovaj put sam kao simboličan gest prilikom dolaska u Andrićgrad doneo i ‘Letopis Matice srpske’ iz 1892. godine”, rekao je Stanić, preneli su banjalučki mediji.

Kusturica je zahvalio Matici srpskoj koja je kao važna institucija iz Srbije prepoznala rad i značaj Andrićevog instituta.
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.