Režiser Alfonso Kuaron sutra u Andrićgradu

Izvor: Cafe.ba, 23.Jan.2015, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Režiser Alfonso Kuaron sutra u Andrićgradu

Jedan od najznačajnijih režisera današnjice Alfonso Kuaron posjetiće sutra Andrićgrad, a domaćin će mu biti idejni tvorac grada od kamena Emir Kusturica.

Alfonso Kuaron je američki režiser, scenarista i producent meksičkog porijekla. Karijeru je počeo 1983. godine, a svjetsku slavu stekao je 1998, zahvaljujući filmu "Velika očekivanja". Kuaron je 2012. godine snimio naučnofantastični film "Gravitacija", >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << koji je nagrađen sa sedam Oskara.

Kuaron je gost ovogodišnjeg muzičkog i filmskog festivala "Kustendorf" na Mećavniku.

Menadžer Andrićgrada Đorđe Šipčić rekao je Srni da će sutra u kompleksu Andrićgrada zvanično biti otvoren restoran, čije ime će biti otkriveno tokom ceremonije otvaranja.

On je najavio da je otvaranje restorana planirano u 15.00 časova, kada će se gostima obratiti domaćin grada Emir Kusturica.

Do proljeća je planirano i otvaranje hotela u Andrićgradu, koji će imati 54 smještajna kapaciteta.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Višegrad: Režiser Alfonso Kuaron u Andrićgradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jan.2015, 10:02

Istaknuti režiser Alfonso Kuaron posjetiće danas Andrićgrad, a domaćin će mu biti idejni tvorac grada od kamena Emir Kusturica...Kuaron je američki režiser, scenarista i producent meksičkog porijekla. Karijeru je počeo 1983. godine, a svjetsku slavu stekao je 1998., zahvaljujući filmu "Velika...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.