Pomirili se Kusturica i Sidran

Izvor: Politika, 08.Apr.2010, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomirili se Kusturica i Sidran

SARAJEVO – Režiser Emir Kusturica i scenarista Abdulah Sidran sastali su se dva puta u proteklih sedam dana da bi se dogovorili o novom zajedničkom projektu, koji bi mogao zaokružiti trilogiju filmova „Otac na službenom putu” i „Sjećaš li se Doli Bel”. Kako piše sarajevski nedeljnik „Slobodna Bosna”, prvi susret bio je u Goraždu krajem prošle sedmice, gde je Sidrana posetio Kusturica, dok je tri dana kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << scenarista uzvratio posetu Mokroj Gori, gde ga je ugostio dvostruki dobitnik kanske „Zlatne palme”.  Taj susret je zabeležila novinarka RTS Antonela Riha i prikazaće ga u svojoj novoj emisiji sledeće nedelje.

Sidran je ranije najavio da „u Italiji postoji jedan veoma imućan čovek, fanatik filmova Emira Kusturice” i poštovalac Sidranove poezije i scenaristike, kao i da taj čovek želi obnovu tandema Sidran–Kusturica i spreman je odrešiti kesu”.

„Šteta je što nemam pravo da dajem u javnost njegovo ime. On je oduševljen tekstom scenarija ’Prvi put s ocem na izbore’ i želi da to u film pretvori rediteljski genije Emir Kusturica”, kazao je Sidran.

Beta

[objavljeno: 08/04/2010.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.