NA MORSKOME PLAVOM ŽALU: Kako je nastala jedna od najlepših filmskih pesama?

Izvor: Prva.rs, 12.Avg.2015, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA MORSKOME PLAVOM ŽALU: Kako je nastala jedna od najlepših filmskih pesama?

Pesmu je napisao sarajevki roker Dragan Jokić, i to baš za potrebe filma. Kao “saundtrek” našla se na singl ploči, koju je objavio Sarajevodisk 1981. godine. Aranžman pesme, pisane u stilu šlagera šezdesetih, delo je Džemala Novakovića.
Pesmu je izveo Saša Zurovac, naturščik kog je Emir Kusturica odabrao da, u epizodnoj ulozi, tumači Vladu Klikera, tinejdžera sa blagim autizmom.
Neprolaznu pesmu su kasnije, između ostalih, obrađivali Jura Stublić i “Film”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << “Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi”, “Kraljevi ulice”…



Izvor: Telegraf.rs/Sarajevo.ba
 
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Nastanak jedne od najlepših filmskih pesama: Na morskome plavom žalu

Izvor: Story, 12.Avg.2015

Poznata numera iz filma Sjećaš li se Doli Bel i dan danas je jedna od najpopularnijih letnjih pesama u regionu. Evo kako je nastala....Foto: YouTube/ Printscreen..Pesmu je napisao sarajevki roker Dragan Jokić, i to baš za potrebe filma. Kao saundtrek našla se na singl ploči, koju je objavio Sarajevodisk...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.