NA KUSTENDORFU NAGRADA I ZA TELEVIZIJU REPUBLIKE SRPSKE

Izvor: Kurir, 24.Jan.2012, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA KUSTENDORFU NAGRADA I ZA TELEVIZIJU REPUBLIKE SRPSKE

Dragan Teodorović i RTRS nagrađeni su za izdavački poduhvat za fotomonografiju „Emir Kusturica i No smoking orkestra – 10 godina“

MOKRA GORA - Na Međunarodnom muzičkom i filmskom festivalu „Kustendorf 2012", osim filmskih priznanja dodeljene su i nagrade za izdavački poduhvat godine Draganu Teodoroviću za fotomonografiju „Emir Kusturica i No smoking orkestra – >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 10 godina" i za njenog izdavača, Radioteleviziju Republike Srpske.

Dragan Teodorović-Zeka sa proslavljenim rediteljem druguje više od dve decenije, pa je, kaže, fotomonografija „Emir Kusturica i No smoking orkestra" više izraz prijateljstva nego posao.

Radiotelevizija Republike Srpske u svoju izdavačku delatnost po prvi put je uvrstila fotomonografiju.

Teodorovićevo delo sa više od 300 fotografija i intervjua čitalačkoj publici otkriva još jednu stranu Emira Kusturice i No smoking orkestra, istakla je direktor Programa Televizije Republike Srpske Natalija Trivić.

Iako su imena dobitnika javnosti poznata od završetka Beogradskog sajma, uručenje je čekalo na pravu priliku. Ni bolje prilike ni boljeg ambijenta- završnica Kustendorfa, prisutvo slavnog reditelja i sve u Drvengradu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Nagrada RT RS-u na Kustendorfu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2012

DRVENGRAD - Na Međunarodnom muzičkom i filmskom festivalu "Kustendorf 2012" u Drvengradu, osim filmskih priznanja, dodijeljene su i nagrada za izdavački poduhvat godine Draganu Teodoroviću za fotomonografiju "Emir Kusturica i No smoking orkestra - 10 godina", te nagrada za njenog izdavača - Radio-televiziji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.