Kusturica zbog Depa morao da odgodi snimanje filma o Panču Vilji

Izvor: S media, 04.Avg.2010, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica zbog Depa morao da odgodi snimanje filma o Panču Vilji

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica juče je u Vranju posetio Školu animiranog filma, gde je pogledao nekoliko ostvarenja iz ove produkcije i razgovarao sa polaznicima škole

Emir je tom prilikom otkrio da je odložio snimanje filma „Pančo Vilja", koje je najavljeno za januar 2011. godine, zbog obaveza glavnog glumca Džonija Depa!

- Sve je spremno za snimanje tog filma, ali moraćemo da ga odložimo jer Džoni ima obaveze oko snimanja ne znam više kog dela „Pirata >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa Kariba"! Sredinom novembra počinjem snimanje velikog filma „Pretty Cool", koji se radi u koprodukciji Nemačke, Francuske i Srbije. To je ono što publika može da očekuje od mene - rekao je Emir Kusturica i dodao da će Beograđani u septembru u Sava centru konačno moći da vide njegovu operu „Vreme Cigana".

Kusta kaže da je oduševljen Vranjem i Školom animiranog filma.

- Odavno postoji ideja o poseti školi ovakvog tipa, koja okuplja mlade ljude. Eto, sada mi se pružila prilika da dođem i pružim podršku mladim ljudima. Sve ovo me podseća na mladost i na najranije početke u Amaterskom klubu u Sarajevu.

Danas želim da ovim kreativnim mladim ljudima dam podršku. Animirani film je postao najmodernija forma u svetu filma poslednjih desetak godina, mislim da je budućnost u ovakvim radionicama - rekao je Kusturica, razgledajući prostorije ŠAF-a.

Nakon posete školi upriličen je i prijem kod gradonačelnika Vranja Miroljuba Stojčića. Gradonačelnik je poznatog filmskog reditelja upoznao sa istorijom Vranja, njegovom bogatom tradicijom i kulturom.

Stojčić je rekao da Škola animiranog filma predstavlja svojevrsni brend grada i da utiče na prepoznatljivost vranjske kulture.

Kusta je fasciniran podatkom da se u Vranju svake godine održi pet tradicionalnih kulturnih manifestacija. Reditelj je podržao ideju o formiranju Muzeja animacije u Vranju, ističući da će „takva institucija zaštititi grad od propadanja".

- Jedan grad ove veličine u Švajcarskoj ne uspeva da ustanovi nijednu manifestaciju koja će trajati, a kod vas očigledno postoji ta glad za kulturom. Imate i Boru Stankovića, po kome je ovaj grad svakako prepoznatljiv. Nadam se da će ideja o Muzeju animiranog filma u Vranju, koji bi po mnogo čemu bio specifičan, zaživeti, tako da ćete još po nečemu biti prepoznatljivi - rekao je Kusturica u razgovoru sa gradonačelnikom Vranja.

Na pitanje novinara da li bi nekada snimio delo po motivima nekog dela Bore Stankovića, Kusturica je rekao da bi to uradio, ali da bi za film iskoristio sva njegova dela! Izvor: Alo.rs
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.