Kusturica tužio bivšeg načelnika Opštine Srebrenica

Izvor: BKTV News, 21.Jun.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica tužio bivšeg načelnika Opštine Srebrenica

Bivši načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković šokiran je činjenicom da ga je sudija Osnovnog suda u Višegradu Dana Plećić pozvala na ročište po tužbi reditelja Emira Kusturice na dan 11. jula kada se u Potočarima održava komemoracija.

"Ima li igde u svetu da nekoga ko je preživio genocid sud te zemlje pozove na ročište na dan komemoracije i ukopa žrtava genocida i to u vreme početka dženaze (sahrane)? Slučajno? Da izuzmem činjenicu da sam predsednik Organizacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << odbora i činjenicu da me tužio baš Emir Kusturica... Ima! Kod nas sve to ima", rekao je Duraković za agenciju Patria.

Foto: Printscreen

Kusturica je, naime, tužio Durakovića i sarajevski dnevni list "Avaz - Roto Pres" d.o.o. Sarajevo zahtevajući odštetu od 12.000 KM zbog tekstova objavljenih u tom listu.

Sudija Plećić je pripremno ročište zakazala za 11. juli ove godine u 13 sati.

Emir Kusturica doživeo saobraćajku!

U pozivu za pripremno ročište naznačeno je, međutim, da će tužba biti povučena ukoliko se pozivu ne odazove tužilac, kao i da će, ukoliko se na ročištima ne pojave tuženi, ono biti održano i u njegovom odsusustvu.

Kusturica ljut: Putari su krivi za ovo što mi se dogodilo!
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.