Kusturica rame uz rame s Bredom Pitom (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 27.Avg.2019, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica rame uz rame s Bredom Pitom (FOTO, VIDEO)

Proslavljeni ežiser Emir Kusturica predsedavaće žirijem za najbolji debitantski film na filmskom festivalu u Veneciji koji će biti otvoren sutra, pišu "Večernje novosti".

Kusturica će se na crvenom tepihu 76. festivala u Veneciji naći uz svetske zvezde Roberta de Nira, Breda Pita, Ketrin Denev, Pedra Almodovara i Džonija Depa.

Takmičarski program za najbolji debitantski film tradicionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izaziva najveće interesovanje "filmadžija".

Kusturica je svetsku karijeru započeo upravo na festivalu u Veneciji 1981. godine kada je filmom "Sećaš li se Doli Bel" trijumfovao na takmičenju za najbolji debitantski film i osvojio prvog "Srebrnog lava".

Istu prestižnu nagradu, ali u glavnom takmičarskom programu Kusturica je osvojio i 1998. godine za film "Crna mačka, beli mačor".

Poslednje uspehe ostvario je na Lidu 2016. godine ljubavnom dramom "Na mlečnom putu", a 2018. godine sa dugometražnim dokumentarnim filmom "Pepe, jedan uzvišeni život".

Ovogodišnje izdanje jednog od najglamuroznijih i najprestižnijih festivala otvoriće porodična drama "Istina", japanskog reditelja Hirokazua Koreede, prošlogodišnjeg dobitnika kanske "Zlatne palme" sa Ketrin Denev, Žilijet Binoš i Itanom Houkom.

U trku za "Zlatnog lava" ušao je 21 film.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kusturica predsedava žirijem za debitantski film u Veneciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2019

Reditelj Emir Kusturica predsedavaće žiriju za najbolji debitantski film na filmskom festivalu u Veneciji, potvrdili su Tanjugu iz njegove producentske kuće "Rasta international"...Kusturica će se na crvenom tepihu 76. festivala u Veneciji naći uz  Roberta de Nira, Breda Pita, Katrin Denev, Pedra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.