Izvor: S media, 27.Mar.2011, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica prvi dobitnik priznanja "Momo Kapor"

Poznati reditelj Emir Kusturica prvi je dobitnik nagrade "Momo Kapor", koju mu je za autobigrafski spis "Smrt je neprovjerena glasina" dodelila Zadužbina "Momčilo Momo Kapor" iz Beograda.

Kusturici će priznanje koje čine srebrna plaketa, povelja i novčana nagrada od 200.000 dinara, 8. aprila na svečanosti u Skupštini grada Beograda uručiti predsednik Upravnog odbora Zadužbine Matija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Bećković.

U obrazloženju žirija, koji je odluku o dodeli priznanja Kusturici doneo jednoglasno, ističe se da se knjiga "Smrt je neprovjerena glasina" može čitati kao autobiografija, kao venac priča i kao roman o odrastanju.

Kustina autobiografija ujedinila Srbiju

Emir Kusturica: Anđelina Džoli je prošla gore od mene

Emir Kusturica sa ekipom proslavio uspeh opere

"Ma kako čitali ovu kažu u porodici, o neobičnim likovima, mentalitetima, ljubavima, o duhu jednog vremena, neće vam promaći da se u njoj fabulira balkanski, epski, a da je izrada u jeziku i detalju minuciozna, srednjoevropska, češka", navedeno je u obrazloženju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.