Kusturica: Bosić bi da ruši RS

Izvor: B92, 23.Feb.2014, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica: Bosić bi da ruši RS

Beograd/Andrićgrad -- Reditelj Emir Kusturica odbacuje optužbe Mladena Bosića i kaže da su u Andrićgrad svi dobrodošli "i pre i posle izbora".

"Dobar domaćin ne može da određuje kada neko treba i može da dođe u Andrićev institut", koji se poslednjih meseci bavi prikupljanjem i objavljivanjem neobjavljenih dokumenata o Prvom svetskom ratu.

Kusturica smatra da "Mladen Bosić, lider SDS, najveće opozicione partije u Republici Srpskoj, očigledno želi da postane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo međunarodnog aranžmana za rušenje Republike Srpske. Kako drugačije tumačiti njegove neistinite tvrdnje o Andrićgradu, zajedničkom projektu Srbije i Republike Srpske, koga naziva mojim privatnim posedom?"

Kusturica ističe da je cilj i namera Andrićevog instituta da učini boljom i Srbiju i Republiku Srpsku.

"Bosić koji je na sastanku kod Aleksandra Vučića u Beogradu, kome je prisustvovao i Milorad Dodik, obećao da neće rušiti legitimnu vlast na ulici, odmah po povratku u Banjaluku tražio je vanredne izbore. Tim potezom sam pokusava da ruši integritet Vučića za šta optužuje Dodika, Koštunicu i Andrićev institut", kaže za B92 Kusturica.

Srpska demokratska stranka Mladena Bosića saopštila je ranije danas da se predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo meša u izborni proces u Srbiji, što potvrđuje i njegov sastanak s Koštunicom danas u Andrićgradu, koji je nazvao "privatnim projektom Emira Kusturice koji finansiraju građani RS".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kusturica: Bosić bi da ruši RS

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2014, 10:46

Reditelj Emir Kusturica odbacuje optužbe Mladena Bosića i kaže da su u Andrićgrad svi dobrodošli "i pre i posle izbora"...Kritikovao Bosića: Emir Kusturica  .."Dobar domaćin ne može da određuje kada neko treba i može da dođe u Andrićev institut", koji se poslednjih meseci bavi prikupljanjem...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.