KUSTURICA PRAVI RAKIJU Reditelj kupio plantaže kod Čačka i pokreće biznis

Izvor: Blic, 15.Dec.2016, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUSTURICA PRAVI RAKIJU Reditelj kupio plantaže kod Čačka i pokreće biznis

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica napraviće plantaže voća u Sokolićima kod Čačka, nakon što je u tom selu kupio 15,5 hektara zemlje.

Radnici i teške mašine svakodnevno su na potezu Vilina kosa, gde pripremaju teren da već na proleće počne sadnja voća.

Predsednik MZ "Sokoliće" Radivoje Domanović kaže da su radovi odmakli.

- U proteklih nekoliko meseci iskrčena je šuma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povađeni su panjevi i pođubrena zemlja. Radi se danononoćno. Tu su ljudi od poverenja profesora Kusturice, koji su praktično izgradili Mećavnik i Kamengrad. Emir mi je rekao da će se parcela privoditi nameni po kaskadnom principu i da će na tom mestu započeti ozbiljnu proizvodnju voća - objašnjava Domanović.

Radnici koje smo zatekli na terenu kažu da će se u voćnjaku saditi jabuke, kruške, kajsije i šljive i da se Kusturica o svemu konultovao sa stručnjacima sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. Pretpostavlja se da će najveći deo roda ići u proizvodnju rakije.

- Profesor mi je rekao da na delu imanja kod potoka planira da sagradi kuću u koju bi se uselio deo njegove porodice – navodi Domanović.

Kusturici se čitav ovaj kraj svideo kada je bio u poseti svom kumu Draganu Radivojeviću koji je u supruginom zavičaju napravio kuću. Kupio je 11 hektara na Vilinoj kosi i još 4,5 hektara u gornjem delu sela, koje je, kažu meštani, "dobro platio".

Na manjoj parceli proizvodi hranu za svoju stočnu farmu na Mokroj gori.

Domanović kaže da činjenicu da je Kusturica praktično postao žitelj sela Sokolići moraju da iskoriste za još brži razvoj.

Kusta stiže iz Južne Amerike

Zanimljivo je da u selu Sokolići nema nijednog nezaposlenog i da svi đaci imaju organizovan prevoz minibusom do škole. Kusturica je, kako kažu meštani, najavio dolazak čim se vrati sa muzičke turneje po Južnoj Americi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.