Jesenji pozorišni festival 2. i 3. novembra u Drvengradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jesenji pozorišni festival 2. i 3. novembra u Drvengradu

Treći Jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 2. i 3. novembra na Mećavniku, najavio je danas organizator "Rasta Internacionala".

U želji za preispitivanjem granica između pozorišta i filma i postavljanjem pitanja da li one uopšte postoje, odlučeno je da slogan trećeg po redu Jesenjeg pozorišnog festivala bude "Pozorišni Kustendorf".

Ove godine festival u studentskom takmičarskom programu, a po uzoru na svog "starijeg brata" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - "Kustendorf", postaje internacionalan, što će i nastaviti da bude u godinama koje dolaze.

Mećavnik će ugostiti i ansambl Narodnog pozorišta Sombor sa predstavom "Kad bi Sombor bio Holivud" u režiji Kokana Mladenovića, rađenom u stilu nemog filma kao i predstavu Beogradskog dramskog pozorišta "Crna kutija" inspirisanu velikim italijanskim filmskim hitom "Savršeni stranci", koju je režirao Andrej Nosov.

Emir Kusturica, osnivač festivala, održaće radionicu na temu filma i pozorišta.

U takmičarskom programu ove godine biće četiri predstave, tri u produkciji akademija iz Srbije i jedna iz Rusije koje će se boriti za nagradu "Zlatni list".

Državna pozorišna akademija iz Jaroslava (Rusija) takmičiće se sa predstavom "Slon" Aleksandra Kopkova, Akademija umetnosti Beograd sa predstavom "Mamu mu j... ko je prvi počeo" Dejana Dukovskog.

Studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu odigraće "Pošto gvožđe", Bertolda Brehta, dok će se Akademija umetnosti u Novom Sadu predstaviti komadom "Dok čekamo Godoa", po kultnoj drami Semjuela Beketa.

Selekcija festivala poverena je nagrađivanom reditelju Milanu Neškoviću, a kompanija NIS je treću godinu zaredom generalni sponzor Jesenjeg pozorišnog festivala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Treći Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice 2. i 3. novembra na Mećavniku

Izvor: Blic, 18.Okt.2018

Treći Jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 2. i 3. novembra na Mećavniku, saopštio je danas organizator Rasta Internacional.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.