Gradonačelnik Užica pozvao Kusturicu na nastavak saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Užica pozvao Kusturicu na nastavak saradnje

UŽICE - Gradonačelnik Užica Jovan Marković pozvao je danas proslavljenog reditelja i direktora Parka prirode "Šargan - Mokra Gora" Emira Kusturicu na nastavak dosadašnje uspešne saradnje.

"Uvažavajući sve što ste do sada učinili za Park prirode i zaštitu životne sredine na ovom području, smatramo da sva iskušenja kojima smo izloženi ne treba da budu prepreka da se saradnja nastavi", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poručio je gradonačelnik Kusturici u otvorenom pismu.

Kusturica se juče odrekao statusa počasnog građanina Užica, koji mu je dodeljen pre četiri godine, optuživši gradonačelnika da nije osudio šovinistički ispad koji se desio na skupu u Kremnima, gde je grubo napadnut uz pretnje "mitraljezima i zoljama".

Proglašenje Kusturice za počasnog građanina Užica, po rečima gradonačelnika, nije imao samo formalno i simbolično značenje, već je u tome prepoznata mogućnost suštinske saradnje koja će doprineti razvoju grada u budućnosti.

Marković navodi da je "u medijima i za skupštinskom govornicom" više puta osudio šovinističke napade i pretnje koje su upućene Kusturici.

"Jednoglasna odluka Skupštine grada o pokretanju inicijative da se hitno pristupi izradi urbanističkih rešenja za područja pod zaštitom države, kao i početak iskrene komunikacije predstavnika Grada, Parka prirode i građana, uz poštovanje Uredbe i Zakona, vidimo kao pravi put da se zaštiti životna sredina i ispoštuju prava i potrebe građana", poručio je Marković Kusturici.

Pismo se završava verom da su to "u ovom trenutku dovoljni razlozi da o svemu još jednom dobro razmislimo i nastavimo saradnju".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.