Filmski festival u Veneciji: Pobednik je film Žena koja je otišla! Kusturica dobitnik mladog Zlatnog lava!

Izvor: Svet plus, 11.Sep.2016, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski festival u Veneciji: Pobednik je film Žena koja je otišla! Kusturica dobitnik mladog Zlatnog lava!

Sinoć je završen 73. Filmski festival u Veneciji, pobedu je odneo film filipinskog režisera Lava Dijaza "Žena koja je otišla",  dok je ostvarenje Emira Kusturice "Na mlečnom putu" dobio je nagradu Zlatni mladi lav koju dodeljuje žiri od dvadeset dvoje mladih iz svih krajeva Italije.

Emir Kusturica više od tri godine snimao je film " Na mlečnom putu" u kome glavnu žensku ulogu tumači Monika Beluči, dok se Kusturica u ovom delu oprobao i kao glumac: "Svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << put kad sam pravio filmove, u sastojcima moje krvi je bio i strah da li će to da bude primljeno onako kako je prethodni put bilo. Ovaj put je to bilo, rekao bih, još uzvišenije zato što je ovaj film bio teži od drugih, iako su svi moji filmovi bili teški“, rekao je Emir Kusturica u ekskluzivnom intervjuu za RTS  i dodaje:

"Kad se krene na bilo koji festival, naš narod očekuje sportsku vrstu pobede, a ne ono što je i filmska kritika izgubila uglavnom, a postala je zapravo glasnogovornik publike, a nikako analitička služba koja pomaže filmu. Tako da se taj čitav svet promenio i ja mislim, ako napravim poneki film, da ću koristiti velike festivale ali naravno nikako više u taj žrvanj u kome treba da budem najbolji".

Proslavljeni režiser je obkasnio i zašto je pristao sam da tumači glavnu mušku ulogu: „To mi je prvi i poslednji put, zato što je to gotovo nemoguće, to transcendiranje, to skakanje s jedne na drugu stranu, uopšte mi nije jasno. Nikako ne mogu da shvatim kako je Čaplin mogao da uradi sve svoje filmove na taj način“, zaključio je Emir Kusturica u izjavi za RTS.
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.