Emir Kusturica snima film o Jasenovcu!

Izvor: Svet plus, 20.Nov.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emir Kusturica snima film o Jasenovcu!

Kusturica je dobio ponudu od Gideona Grajfa, najvećeg istraživača genocida u Drugom svetskom ratu za snimanje filma o Jasenovcu. Projekat je o stradanju više stotina hiljada Srba, Jevreja i Roma.

Grajf je nedavno na sajmu knjiga u Beogradu promovisao knjigu "Jasenovac-Aušvic Balkana. Ustaška imperija okrutnosti". Tokom sajma on je predložio Kusturici ovaj projekat, na šta je on odgovorio da je zainteresovan.

Poznati istraživač će biti gost Andrićgrada 15. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << decembra, kada će održati predavanje vezano za njegovu knjigu i istraživanje. U knjizi se nalazi 57 metoda mučenja koji su korišćeni u logoru u kojem je stradalo od 750.000 do 1,5 miliona ljudi.

 
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.