Emir Kusturica i No Smoking orkestra pevaju o Karadžiću i Gotovini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emir Kusturica i No Smoking orkestra pevaju o Karadžiću i Gotovini

ZAGREB - Filmski režiser i muzičar Emir Kusturica rekao je da namerava da posveti pesmu hrvatskom generalu Anti Gotovini, kojem se pred Haškim tribunalom sudi za ratne zločine.

Kusturica je zagrebačkom nedeljniku Globus izjavio da sebe, Gotovinu i bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, optuženog za genocid, vidi kao - odmetnike.

"Verujem da je Gotovina neka momčina sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojim bi lakše mogao voditi razgovor nego sa 60 odsto Hrvata, i zato ću pevati "Ko ne voli Gotovinu, uvalim mu osovinu", rekao je Kusturica, prenosi zagrebački Jutarnji list.

Inače, na internet sajtu "Ju tjub", na snimku koncerta ove grupe u Venecueli, u Karakasu, na lični poziv predsednika Uga Čavesa, može se čuti kako Kusturica i njegovi muzičari pevaju Južnoamerikancima refren "Ko ne voli Radovana ne doček'o Đurđevdana".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.