Danas počinje Kustendorf

Izvor: Blic, 17.Jan.2012, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje Kustendorf

Međunarodni filmski i muzički festival “Kustendorf” svečano će otvoriti Emir Kusturica, osnivač i direktor Festivala, i Predrag Marković, ministar kulture, informisanja i informacionog društva danas u 16.30 časova.

Nakon projekcije kratkog dokumentarnog filma koji će podsetiti na prethodne Kustendorfe i najinteresantnije događaje koji su obeležili ovaj festival, Tjeri Fremo, selektor Kanskog filmskog festivala, održaće radionicu.

Potom će Kim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ki-duku, slavnom južnokorejskom režiseru biti uručena specijalno priznanje: „Nagrada za buduće filmove", nakon čega će biti prikazan njegov najnoviji film "Arirang” za koji je dobio glavnu nagradu na poslednjem Kanskom filmskom festivalu u programu Izvestan pogled .

Muzički program počeće tačno u ponoć, nastupom ruske grupe "Pelageja”.

Gosti stižu helikopterom

Članovi žirija i gosti festivala, sa aerodroma u Surčinu na heliodrom u Drvengradu stižu helikopterom kojim pilotiraju ili Emir Kusturica, lično, ili potpukovnik Goran Krneta, jedan od najboljih domaćih pilota.

Među prvima došli su: predsednica žirija, glumica Lejla Hatami, ćerka čuvenog iranskog režisera Alija Hatamija, i Pjer Edelman, poznati francuski producent koji je u svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa: Dejvidom Linčom, Pedrom Almodovarom, Majkom Lijem i Emirom Kusturicom ("Život je čudo”).

Nakon tradicionalnog srpskog posluženja, pogače i soli, gosti obilaze Drvengrad, a reči koje se najčešće čuju glase: "Ovo je prelepo! Ovo je nestvarno!”.

Povezane vesti: Filmske bravure u Mokroj Gori Benisio del Toro i Izabel Iper gosti festivala Kustendorf Prijave na Kustendorf do decembra Otvoren konkurs za Festival ekološkog filma Večeras se zatvara četvrti Kustendorf

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.