Zaplenjena sva sredstva „Gasproma“ na teritoriji Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 20.Mar.2018, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjena sva sredstva „Gasproma“ na teritoriji Ukrajine

 
Sva sredstva „Gasproma“ na teritoriji Ukrajine su konfiskovana, rekao je ministar pravde Ukrajine Pavel Petrenko, javio je „Ukrinform“.

"Već smo zaplenili deo sredstava - sve što je bilo na Gaspromu na teritoriji Ukrajine je zaplenjeno i prenesno u državni budžet, više od 100 miliona grivni", rekao je Petrenko, što iznosi oko 3,8 miliona dolara.

Petrenko je dodao da ministarstvo pravde traži od „Gasproma“ isplatu još šest milijardi dolara u skladu sa odlukom ukrajinskog suda. 
Prema njegovim rečima, polazeći od naloga premijera Vladimira Grojsmana, Kijev ima „dobre perspektive i izrade za realizaciju te odluke ne samo u Ukrajini, već i u drugim državama sa kojima postoje odgovarajući sporazumi“.

Grojsman je ranije rekao da su vlasti u Ukrajini, u okviru izvršnih postupaka u slučaju "zloupotrebe monopolske pozicije na tržištu", počele popis i oduzimanje imovine koja pripada "Gaspromu".

Radi se o vlasništvu kompanija "Gasproma Ukrajina" i Međunarodnog konzorcija za upravljanje i razvoj ukrajinskog sistema transporta gasa. Zaplenjene su i hartije od vrednosti instituta "Južnigiprogaza" i "Gastranzita".

U januaru 2016. godine Antimonopolska komisija Ukrajine je proglasila "Gasprom" krivim za zloupotrebu monopola na tržištu prirodnog gasa u zemlji, te je izrekla novčanu kaznu od 86 milijardi grivni, a koja se suma udvostručila. Istovremeno, ukrajinski sudovi su potvrdili presudu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina konfiskovala imovinu „Gasproma“

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2018, 00:04

Sva sredstva „Gasproma“ na teritoriji Ukrajine su konfiskovana, rekao je ministar pravde Ukrajine Pavel Petrenko, javio je „Ukrinform“ Sva sredstva „Gasproma“ na teritoriji Ukrajine su konfiskovana, rekao je ministar pravde Ukrajine Pavel Petrenko, javio je „Ukrinform“.„Već...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.