Vučić: Očekujemo da Turski tok prođe i kroz Srbiju

Izvor: N1 televizija, 10.Jul.2017, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujemo da Turski tok prođe i kroz Srbiju

Beograd očekuje da druga linija gasovoda "Turski tok" prođe kroz Srbiju i zapadni Balkan, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zasedanju 22. Svetskog naftnog kongresa u Istanbulu.

"Uzimajući u obzir činjenicu da se trenutno gradi 'Turski tok', Srbija očekuje sporazum prema kome će jedan krak ići preko teritorije Srbije i zemalja zapadnog Balkana. Ova opcija je, naravno, u interesu Srbije i drugih zemalja regiona", rekao je Vučić.

Projekat "Turski >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tok" predviđa izgradnju dve linije magistralnog gasovoda preko dna Crnog mora pojedinačnog kapaciteta 15,75 milijardi kubnih metara gasa. Jedna linija trebalo bi da isporučuje gas direktno na tursko tržište, a druga za isporuku gasa tranzitom preko Turske u Evropu.

Izgradnja prve linije počela je u maju, a planirano je da počne sa radom u martu 2018. godine. Vreme puštanja u rad drugog kraka je 2019. godina.

Predstavnici ruskih vlasti su ranije više puta navodili da je izgradnja druge linije "Turskog toka", predviđene za evropske potrošače, moguća tek posle dobijanja garancija EU i Evropske komisije da će ova infrastruktura biti potrebna.

Turska Taj grupa zainteresovana za ulaganje u Srbiji

Aleksandar Vučić sastao se u Istanbulu s predstavnicima kompanije Taj grupa, koji su zainteresovani za ulaganje u Srbiji.

"Srbija je plodno tlo za razvoj biznisa i investitorima pruža najbolje uslove", rekao je Vučić.

Taj grupa je jedna od najvećih kompanija u oblasti tekstilne industrije u Turskoj, koja je zainteresovana za investiranje u Srbiji.

Kompanija bi otvorila fabriku tekstila i razvojni centar, u kojima bi bilo zaposleno 1.500 - 2.000 radnika, navodi se u saopštenju.

U razgovoru je, dodaje se, razmatrana i mogućnost investiranja u više gradova u Srbiji, među kojima su Kraljevo, Raška i Loznica, a predstavnici kompanije izrazili su zainteresovanost i za ulaganja u turizam, posebno banjski.

Predsednik Srbije učestvuje na najvećem energetskom forumu, 22. Međunarodnom naftnom kongresu, koji se ove godine održava u Istanbulu pod motom "Mostovi ka našoj energetskoj budućnosti". Predviđeno je i da se Vučić sastane sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić: Taj grupa želi da ulaže u Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Istanbulu sa predstavnicima kompanije Taj grupa, koji su zainteresovani za ulaganje u Srbiji, saopšteno je iz pres službe predsednika..."Srbija je plodno tlo za razvoj biznisa i investitorima pruža najbolje uslove", rekao je Vučić...Taj grupa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.