Vlada Japana pripremila ekonomski paket pomoći u borbi protiv koronavirusa

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 16:36

Vlada Japana pripremila ekonomski paket pomoći u borbi protiv koronavirusa

Tokio -- Premijer Japana Šinzo Abe priprema se da objavi ekonomski paket pomoći od 108 biliona jena za suočavanje sa krizom izazvanom koronavirusom u toj zemlji.

Abe je danas izjavio da će detalje ovog paketa pomoći izneti sutra.

Ovaj paket pomoći jednak je petini ekonomije Japana i uključuje pet biliona jena u novčanim naknadama, zajmove za zaštitu radnih mesta, produženje rokova za plaćanje poreza i isplate socijalnih naknada.

Vlada Japana do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sporo uvodila mere u borbi protiv pandemije, a tek nedavno je objavila da će Olimpijske igre u Tokiju 2020. biti odložene.

Međutim, širenje virusa nateralo je Abea i druge predstavnike vlasti da razgovaraju o strožim merama za suzbijanje virusa i s tim u vezi očekuje se da će Abe sutra objaviti i uvođenje vanrednog stanja u toj zemlji, barem za najveće gradove poput Tokija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ekonomski paket Vlade Japana od 989 milijardi dolara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Apr.2020

Premijer Japana Šinzo Abe priprema se da objavi ekonomski paket pomoći od 108 biliona jena (989 milijardi američkih dolara) za suočavanje sa krizom izazvanom korona virusom u toj zemlji. Ovaj rekordni paket iznosi oko 20 odsto japanskog bruto društvenog proizvoda (GDP) i skoro dva puta je veći...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.