Svet

Ponedeljak, 06.04.2020.

16:19

Vlada Japana pripremila ekonomski paket pomoći u borbi protiv koronavirusa

Premijer Japana Šinzo Abe priprema se da objavi ekonomski paket pomoći od 108 biliona jena za suočavanje sa krizom izazvanom koronavirusom u toj zemlji.

Izvor: Beta

Vlada Japana pripremila ekonomski paket pomoći u borbi protiv koronavirusa
Foto: Depositphotos, denisismagilov

Abe je danas izjavio da će detalje ovog paketa pomoći izneti sutra.

Ovaj paket pomoći jednak je petini ekonomije Japana i uključuje pet biliona jena u novčanim naknadama, zajmove za zaštitu radnih mesta, produženje rokova za plaćanje poreza i isplate socijalnih naknada.

Vlada Japana do sada je sporo uvodila mere u borbi protiv pandemije, a tek nedavno je objavila da će Olimpijske igre u Tokiju 2020. biti odložene.

Međutim, širenje virusa nateralo je Abea i druge predstavnike vlasti da razgovaraju o strožim merama za suzbijanje virusa i s tim u vezi očekuje se da će Abe sutra objaviti i uvođenje vanrednog stanja u toj zemlji, barem za najveće gradove poput Tokija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: